Global Coverage

Visit this country's website View our global coverage

Magyar Insights Online Adatvédelmi közlemény

Üdvözöljük az Insights Adatvédelmi nyilatkozatában („Nyilatkozat”).

 • tájékoztatást nyújt arról, hogyan léphet kapcsolatba velünk vagy az illetékes felügyeleti hatósággal, ha kérdései vagy aggályai vannak, illetve, ha élni kíván a jogaival; és
 • tájékoztatást nyújt arról, hogyan tehet panaszt.

Ez a nyilatkozat:

 • fontos információkat tartalmaz rólunk, valamint arról, hogy hogyan és miért gyűjtjük, tároljuk, használjuk és osztjuk meg az Önre vonatkozó személyes adatokat (az úgynevezett „személyes adatokat”).
 • részletezi az Ön a személyes adataihoz kapcsolódó jogait

Ha Ön egy másik személyről vagy más nevében ad meg személyes adatokat, akkor tájékoztatnia kell az illetőt arról, hogy milyen adatokat ad meg nekünk és miért adja meg azokat, valamint fel kell hívnia a figyelmét a jelen Nyilatkozatra.  Kérjük, kizárólag akkor adjon meg nekünk bármilyen személyes adatot, ha erre jogosult.

A jelen Nyilatkozat végén található egy szójegyzék, amely az általunk használt egyes kifejezések megértéséhez nyújt segítséget.  Ahol fogalmakat vagy szavakat definiáltunk a jelen Nyilatkozatban, azokhoz a könnyebb megértés érdekében igyekeztünk hivatkozásokat kapcsolni.  Ha ebben a nyilatkozatban olyasmivel találkozik, amit nem ért, kérjük, lépjen kapcsolatba velünk.

Fontos, hogy ezt a Nyilatkozatot az általunk esetlegesen rendelkezésre bocsátott egyéb adatvédelmi irányelvekkel vagy tisztességes adatkezelési irányelvekkel együtt értelmezze, hogy teljes mértékben tisztában legyen azzal, hogyan és miért használjuk az Ön adatait. A jelen Nyilatkozat kiegészíti az egyéb nyilatkozatokat és adatvédelmi irányelveket, és nem célja, hogy azokat felülírja.

Kik vagyunk?

Az Insights Learning & Development Limited egy Skóciában bejegyzett vállalat, amelynek bejegyzett székhelye: Terra Nova, 3 Explorer Road, Technology Park, Dundee, DD2 1EG, cégjegyzékszáma: SC107074.   A jelen Nyilatkozatban a „mi”, „miénk”, „minket” vagy „Insights” kifejezések az Insights Learning & Development Limited-et és a megfelelő kapcsolt vállalatainkat jelentik. A leányvállalatainkkal kapcsolatos részletek megtalálhatók a weboldalunkon.  Az Insights „adatkezelő”, ami azt jelenti, hogy mi döntünk arról, hogyan tároljuk és használjuk fel az Önre vonatkozó személyes adatokat.

Ez a Nyilatkozat kizárólag az Insights által gyűjtött és feldolgozott személyes adatokkal kapcsolatos gyakorlatunkat szabályozza.  Nem szabályozza az Insights tulajdonában vagy ellenőrzése alatt nem álló harmadik felek, például - de nem kizárólagosan - a közvetlen ügyfeleink és/vagy partnereink gyakorlatát.

Kineveztünk egy adatvédelmi tisztviselőt („DPO”), aki a jelen Nyilatkozattal kapcsolatos kérdések felügyeletéért felelős.  Ha bármilyen kérdése van ezzel a Nyilatkozattal kapcsolatban, vagy élni szeretne törvényes jogaival, kérjük, forduljon adatvédelmi tisztviselőnkhöz.

 

Ha további információkat szeretne kapni az Insightsról és tevékenységünkről, kérjük, látogasson el weboldalunkra.

A jelen Nyilatkozat módosításai és az Ön kötelezettsége, hogy tájékoztasson bennünket a változásokról

 

Folyamatosan igyekszünk fejleszteni folyamatainkat, és ezt a nyilatkozatot rendszeresen felülvizsgáljuk.  A korábbi változatok elérhetők, ezekért lépjen kapcsolatba velünk.

Előfordulhat, hogy időről időre aktualizálnunk kell ezt a Nyilatkozatot.Ha erre kerül sor, akkor weboldalunkon, alkalmazásainkon és/vagy az Ön által megadott e-mail címen keresztül igyekszünk tájékoztatni Önt a frissítésekről.  Arra is megkérjük, hogy időnként ellenőrizze weboldalainkat, hogy értesüljön az Önt esetlegesen érintő frissítésekről.

Fontos, hogy az Ön általunk tárolt személyes adatai pontosak és aktuálisak legyenek. Kérjük, tájékoztasson bennünket, ha személyes adatai a velünk való kapcsolata során megváltoznak.  Személyes adatainak frissítése érdekében bármikor kapcsolatba léphet velünk.

 

Külső hivatkozások és ügyfelek

Az Insights az Insights termékeket gyakran közvetlenül kínálja Önnek egy eligazítás, workshop, tapasztalatszerzés és/vagy tanulási alkalom (ún. „Insights esemény”) keretében.   Lehetővé tesszük azonban azt is, hogy ügyfeleink az Insights termékeket az Insights által akkreditált trénereken keresztül kínálják Önnek.

Az Ön munkáltatója/szervezete

Az Insights gyakran akkreditál magánszemélyeket arra, hogy Insights termékeket tartalmazó Insights eseményeket kínáljanak és bonyolítsanak le.  Ha Ön részt vesz az Insights Discovery Evaluator programban, illetve egy kollégája által kínált vagy lebonyolított Insights eseményen, akkor valószínű, hogy munkáltatója fizetett azért, hogy akkreditáltassa magát az Insights termékeknek a munkáltatója/szervezete számára történő belső terjesztésére.   Az Ön munkáltatóját/szervezetét „közvetlen ügyfelünknek” nevezzük, a munkáltatóján vagy szervezetén belül működő Insights által akkreditált trénereket pedig „ügyféltrénereknek”.

Az Insights az Insights termékeket az ügyféltrénerek számára a jelen Nyilatkozatban meghatározott célokra biztosítja. Bár az ügyféltrénereket az Insights akkreditálja, az Ön munkáltatójának/szervezetének alkalmazottaiként a közvetlen ügyfél ellenőrzése alatt állnak, és a közvetlen ügyfél utasításai szerint járhatnak el.    Amennyiben az Ön munkáltatója/szervezete megbízza az ügyféltrénert, vagy engedélyt ad neki, hogy az Ön személyes adatait a jelen Nyilatkozatban nem meghatározott módon kezelje, akkor erre törvényes alappal kell rendelkeznie és az adott adatkezelési tevékenységre vonatkozó külön adatvédelmi tájékoztatót vagy nyilatkozatot kell az Ön rendelkezésére bocsátania. ügyféltrénereknekJavasoljuk, hogy olvassa el az Ön számára átadott összes adatvédelmi tájékoztatót és/vagy adatvédelmi nyilatkozatot.

Ha aggódik amiatt, hogy munkáltatója/szervezete hogyan kezeli az Insights által nekik átadott személyes adatokat, kérjük, lépjen kapcsolatba velük, mielőtt bármilyen személyes adatot megadna nekünk.

Az Insights nem felelős a közvetlen ügyfelek Insights által akkreditált trénerei, adminisztrátorai, partnerei vagy mások által a jelen Nyilatkozatban meghatározott céloktól eltérő célból végzett adatkezelési tevékenységekért.

 

Partnerek

Az Insights néha Insights termékeket biztosít harmadik feleknek, akik ezeket az Insights termékeket (beleértve, de nem kizárólagosan, az Önre vonatkozó személyes adatokat tartalmazó Személyes profilokat és  Csapatkerekeket) beépíthetik saját programjaikba, termékeikbe és/vagy szolgáltatásaikba.  Bár a jelen Nyilatkozatban meghatározott célokból megosztjuk velük az Ön Személyes profilját, Színpreferenciáit, Csapatkerekét vagy más Insights termékeket, ezek a harmadik felek („partnerek”) nem tartoznak az Insights irányítása alá.

Független adatkezelőként a partnerek felelősek az adatvédelmi törvényeknek való megfelelésükért, beleértve a tájékoztatási követelményeket is.  A partnernek (amennyiben eltér a jelen Nyilatkozatban meghatározott céloktól) azonosítania kell magát, továbbá tájékoztatnia kell Önt arról, hogy hogyan és miért kezeli a személyes adatokat, valamint meg kell határoznia az adatkezelési tevékenységének jogalapját.    Javasoljuk, hogy olvassa el az összes kapott adatvédelmi tájékoztatót és/vagy adatvédelmi nyilatkozatot.  A  partner által az Ön rendelkezésére bocsátott adatvédelmi tájékoztatóknak és nyilatkozatoknak tájékoztatniuk kell Önt arról, hogy az Insights termékek hogyan épülnek be a programjaikba, termékeikbe és/vagy szolgáltatásaikba, hogyan és miért használják fel az Ön személyes adatait, valamint arról, hogy milyen jogalapon történik az adatkezelés.

Ha bármilyen aggálya van azzal kapcsolatban, hogy valamelyik partnerünk hogyan kezeli az Ön személyes adatait, akkor erről közvetlenül velük kell egyeztetnie, de bátran értesítsen bennünket is. Az ilyen ügyeket komolyan vesszük, minden panaszt kivizsgálunk, és az Ön kommunikációját tisztelettel kezeljük.

Weboldalunk tartalmazhat harmadik fél weboldalaira, beépülő moduljaira és alkalmazásaira mutató hivatkozásokat. Az ilyen hivatkozásokra való kattintás vagy az ilyen kapcsolatok engedélyezése lehetővé teheti harmadik felek számára, hogy adatokat gyűjtsenek vagy osszanak meg Önről. Ezeket a külső weboldalakat nem ellenőrizzük, és nem vagyunk felelősek az ő adatvédelmi nyilatkozataikért. Javasoljuk, hogy amikor elhagyja a weboldalunkat, olvassa el az összes meglátogatott weboldal adatvédelmi szabályzatát.

Az Önről általunk gyűjtött személyes adatok

Általában közvetlenül Öntől gyűjtünk személyes adatokat, amikor Ön használja termékeinket és/vagy szolgáltatásainkat, illetve hozzáfér azokhoz. Azonban harmadik felektől is gyűjthetünk információkat.

Termékeinket nem gyermekeknek szánjuk, ezért tudatosan nem gyűjtünk gyermekekre vonatkozó személyes adatokat.

Különböző típusú személyes adatokat gyűjthetünk, használhatunk, tárolhatunk és továbbíthatunk Önről, amelyeket az alábbiak szerint csoportosítottunk:

Az ügyfelekről gyűjtött személyes adatok

Ha Ön ügyfelünk, a következő típusú adatokat gyűjthetjük:

 • Személyazonosító adatok (beleértve a teljes nevet, felhasználónevet vagy hasonló azonosítót, megszólítást, munkakört, beosztást, vezetői státuszt);
 • Kapcsolattartási adatok (beleértve a számlázási címet, szállítási címet, e-mail címet, telefonszámot);
 • Pénzügyi adatok (beleértve a bankszámla- és bankkártya-adatokat);
 • Tranzakciós adatok (beleértve a tőlünk vásárolt termékekkel és szolgáltatásokkal kapcsolatos fizetési adatokat);
 • Technikai adatok (beleértve az internetprotokoll (IP) címet, bejelentkezési adatokat, a böngésző típusát és verzióját, valamint a weboldalaink és egyéb szolgáltatásaink eléréséhez használt eszköz egyéb technológiáját);
 • Használati adatok (beleértve a webhelyeink, termékeink és szolgáltatásaink használatára vonatkozó információkat);
 • Az Ön által az Insights Online vagy az Insights Connections weboldalainkon, bármely űrlapon vagy más módon megadott információk;
 • Bármilyen visszajelzés, amelyet termékeinkkel és/vagy szolgáltatásainkkal kapcsolatban ad nekünk;
 • Az Ön által a kapcsolatfelvétel során megadott információk;
 • Az Ön által a kiadványainkra való előfizetéskor megadott információk; és
 • Marketing- és kommunikációs adatok (beleértve az általunk küldött marketinginformációk fogadásával kapcsolatos preferenciáit, a kommunikációs és sütikre vonatkozó preferenciáit, valamint az Ön marketinghez kapcsolódó interakcióit, pl. a kattintási arányt.)

Amennyiben Ön egy ügyfél nevében jár el, a fent említett személyes adatokat akkor gyűjtjük, ha az ügyfél Önt nevezi meg, vagy ha Ön közvetlenül részt vesz egy adott tevékenységben.  Például: ha Ön a termékek és/vagy szolgáltatások megvásárlására használandó vállalati kártya vagy számla megnevezett felhasználója, akkor az Ön személyazonosító adatait feldolgozzuk. Vagy: ha Ön részt vesz egy adott szerződés tárgyalásában, akkor az Önnel való tárgyaláshoz kapcsolattartási és személyazonosító adatokat kezeljük.

Az általunk gyűjtött személyes adatokat általában a következő helyzetekben gyűjtjük:

 • a szerződéses kapcsolat előtt, hatályba lépésekor és fennállása alatt, amikor Ön információt kér vagy vásárol termékeinkről és szolgáltatásainkról;
 • a termékek és/vagy szolgáltatások nyújtására vonatkozó szerződéses kapcsolat tárgyalásakor vagy hatályba lépésekor;
 • amikor Ön átvilágítási folyamataink részeként kitölt egy beszállítói kérdőívet vagy más űrlapot;
 • amikor problémát jelent nekünk;
 • Amikor Ön megrendelést ad le valamelyik „webshopunkon” keresztül vagy más módon;
 • amikor Ön a weboldalunkon vagy termékeinkkel és szolgáltatásainkkal kapcsolatban űrlapokat tölt ki, beleértve a weboldalunk használatára történő regisztrációt, a szolgáltatásainkra való feliratkozást, anyagok közzétételét vagy további szolgáltatások igénybevételét;
 • amikor Ön részt vesz egy általunk szponzorált versenyen vagy promócióban;
 • amikor kapcsolatba lép velünk, problémát jelent nekünk, visszajelzést ad nekünk, vagy kitölt egy felmérést;
 • amikor Ön a weboldalunkon keresztül tranzakciókat bonyolít velünk, illetve amikor telefonon vagy e-mailben rendelést ad le; és
 • amikor Ön bármelyik telephelyünkön tartózkodik, és a látogatás előtt vagy közben információt kell szolgáltatnia nekünk (pl. tűz esetén szükségünk lehet arra, hogy nyilvántartásunk legyen arról, hogy Ön az épületben tartózkodik).

A jelen Nyilatkozat alkalmazásában partnereink az „ügyfelek” és a közvetlen ügyfelek.

A résztvevők személyes adatai

Amikor Ön elvégez egy Insights Discovery Evaluator felmérést, a következő személyes adatokat gyűjtjük be:

 • Az Ön teljes neve;
 • Az Ön munkahelyi e-mail-címe;
 • Az Ön használt neve;
 • Az Ön által preferált nyelv;
 • Az Ön által preferált személyes névmások;
 • Lakóhely szerinti ország (nem kötelező);
 • Életkortartomány (nem kötelező);
 • Beosztás (nem kötelező);
 • Szolgálati idő hossza (nem kötelező);
 • Az állás szintje (nem kötelező);
 • Szektor (nem kötelező);
 • Alszektor (nem kötelező);
 • Az Insights Discovery Evaluatorban adott válaszai;
 • Az Ön Személyes profilja;
 • Az Ön Színpreferenciái; és
 • Az Ön Csoportkerék pozíciója.

Gyűjthetünk olyan személyes adatokat is, amelyeket Ön közvetlenül nekünk ad meg, többek között - de nem kizárólagosan - amikor űrlapokat tölt ki, visszajelzést ad termékeinkről és/vagy szolgáltatásainkról, illetve ha bármilyen módon levelezik velünk, akár postai úton, e-mailben, a weboldalunkon keresztül vagy más módon.

Az Insights Discovery Evaluator

Az olyan termékek, mint a Személyes profil és a Csoportkerék létrehozásához személyes adatokat kell gyűjtenünk Öntől egy kérdőív segítségével, amelynek neve „Insights Discovery Evaluator”.  Ez a pszichometriai eszköz egy egyszerű és emlékezetes színmodell segítségével segít, hogy az alkalmazottak megértsék a stílusukat, az erősségeiket és azt az értéket, amit a csapatuknak adnak.

Az Insights Discovery Evaluator egy sor állításból áll. Megkérjük majd, hogy állítsa rangsorba azt, hogy az egyes állítások Ön szerint mennyire jellemzik Önt és/vagy a preferenciáit. Válaszait algoritmusunk dolgozza fel, amely több évtizedes tapasztalatunkra és szellemi tulajdonunk fejlesztésére támaszkodva egy olyan Személyes profilt készít, amely személyre szabottan Önnek készült.

Az Insights Discovery Evaluator válaszainak egy példányát is megőrizzük az alábbi dokumentumokban:

 • Személyes profiljának újragenerálása (abban az esetben, ha egy másik példányt szeretne kapni, vagy ha egy Insights által akkreditált trénernek egy Insights esemény kapcsán - amelyen Ön részt vesz - szüksége van egy példányra);
 • Csoportkerék újragenerálása vagy frissítése (abban az esetben, ha új csapattagot kell felvenni, vagy egy meglévő kerék másolatát szeretné megkapni);
 • lehetővé teszi, hogy idővel összehasonlítsa válaszait, és nyomon követhesse tanulási útját;
 • segít abban, hogy többet tudjon meg önmagáról; és
 • lehetővé teszi, hogy az Insights által akkreditált trénerek a tanulási útja során végig együttműködhessenek Önnel.

Ez lehetővé teszi számunkra, hogy az Insights által akkreditált trénereink révén az Insights termékek teljes körű előnyeit egyénként biztosítsuk, és Ön is részesüljön belőlük.

Az Insights termékeket (amelyek tartalmazzák az Ön személyes adatait) az Insights által akkreditált trénerek számára többször és egynél több ilyen tréner számára is biztosíthatjuk (pl. az Ön Személyes profilját egy Insights által akkreditált tréner számára biztosítjuk, és lehetővé tesszük számukra, hogy az Ön rendelkezésére bocsássák egy Insights eseményhez kapcsolódóan, amelyen Ön részt vesz.  Figyelem: Az Insights eseményeken részt vehetnek olyan más szervezetek résztvevői is, amelyek nem kapcsolódnak az Ön munkáltatójához és/vagy szervezetéhez).

Profilalkotás

Bár az Insights Discovery Evaluatorban adott válaszait felhasználjuk a Személyes profil és a Csoportkerék létrehozásához, az adatvédelmi törvény értelmében nem végzünk „profilalkotást”, mivel az Ön adatait nem használjuk fel automatikus döntéshozatali célokra.

Lemondás a Csoportkerék vagy a Személyes profil elkészítéséről

Felhívjuk figyelmét, hogy Ön nem köteles megadni nekünk személyes adatait.  Ha nem szeretne Személyes profilt kapni, kérjük, ne töltse ki az Insights Discovery Evaluator kérdőívet, mert ha kitöltötte, a Személyes profil automatikusan létrejön.

A Személyes profil létrehozása és kinyomtatása után az Ön személyes adatai megoszthatók egy Insights által akkreditált trénerrel  vagy adminisztrátorral és bár mi törölhetjük a birtokunkban lévő másolatokat, nem rendelkezünk az Ön munkáltatója, szervezete, Insights által akkreditált trénere vagy adminisztrátora által tárolt nyomtatott vagy elektronikus másolatok felett. Ezért fontos, hogy Ön azt is kérje, hogy az Insights által akkreditált tréner és/vagy az adminisztrátor is töröljön minden olyan másolatot, amelyet a saját rendszereiből tárol.  Az Insights nem tudja ellenőrizni, és nem vállal felelősséget azokért a  , amelyeket nem a saját belső rendszereinkben tárolunk.

Önnek joga van lemondani arról, hogy bekerüljön egy Csoportkerékbe.  Ha úgy dönt, hogy elutasítja a  Csoportkerékben való részvételt, akkor előfordulhat, hogy nem részesülhet az Insights esemény minden előnyéből, amelyen részt fog venni.   Ha nem kíván részt venni a  Csoportkerékben, lépjen kapcsolatba velünk a dpo@insights.com e-mail címen, vagy tudassa az Insights által akkreditált trénerrel.

A  Csoportkerék létrehozása és kinyomtatása után az Ön személyes adatai megoszthatók a csoport többi tagjával és/vagy a munkáltatójával vagy szervezetével.  Az Ön kerékpozícióját eltávolíthatjuk a Csoportkerék jövőbeli elektronikus másolataiból, de a már létező nyomtatott vagy elektronikus másolatokból (azaz amelyeket a munkáltatója, szervezete vagy az Insights által akkreditált tréner tőlünk függetlenül tárol) nem biztos, hogy el tudjuk távolítani.  Ezért fontos, hogy a lehető leghamarabb közölje velünk, ha elutasítja a részvételt, illetve amennyiben már részt vett egy Csoportkerékben, minél előbb kérje, hogy töröljék a munkáltatója, szervezete és/vagy az Insights által akkreditált tréner által tárolt meglévő Csoportkerekekből. Az Insights nem ellenőrzi az olyan Csoportkerekeket, amelyeket nem az Insights belső rendszereiben tárolnak, és ezekért nem vállal felelősséget.

Ha Ön úgy dönt, hogy nem adja meg nekünk személyes adatait, vagy elutasítja a részvételt, ezzel késleltetheti vagy megakadályozhatja egyes termékeink és/vagy szolgáltatásaink nyújtását az Ön számára, illetve előfordulhat, hogy nem részesül teljes mértékben azok előnyeiből.  Azonban Önnek nem kötelessége megadni számunkra semmilyen általunk kért személyes adatot, ezeket a kéréseket bármikor teljes mértékben joga van elutasítani.

Az Insights által akkreditált trénerek és adminisztrátorok (beleértve az Insights Discovery akkreditáción részt vevő személyeket is) által gyűjtött személyes adatok.

Amennyiben Ön egy Insights által akkreditált tréner  és/vagy Insights adminisztrátor, a következő adatokat gyűjtjük be:

 • Az Ön elérhetőségi adatai (például telefonszám, munkakör, e-mail-cím, cégadatok);
 • Az Ön munkáltatójának vagy szervezetének neve;
 • Az Ön által az Insights Online vagy az Insights Connections fiók létrehozásakor megadott személyes adatok;
 • Az Ön bejelentkezési és használati adatai, amikor bejelentkezik az Insights Online vagy az Insights Connections szolgáltatásba;
 • Az Insights Connections oldalra feltöltött személyes adatok;
 • Személyes adatok, amelyeket Ön közvetlenül nekünk ad meg, többek között - de nem kizárólagosan - amikor űrlapokat tölt ki, visszajelzést ad termékeinkről és/vagy szolgáltatásainkról, illetve ha levelezik velünk;
 • A munkaviszonyára vonatkozó információk (azaz ha Ön egy Insights által akkreditált tréner, aki Insights termékeket kínál az Önt alkalmazó vállalaton belül, akkor értesíteni fognak bennünket, ha elhagyja ezt a munkáltatót);
 • Az a cím, ahová az Insights bármilyen nyomtatott dokumentumot, anyagot és/vagy árut küldjön; és
 • Az Ön Insights Szakértői akkreditációjának adatai.

Ha Ön ügyfél adminisztrátor, akkor begyűjthetjük az Ön elérhetőségi adatait, a munkáltatója nevét és a bejelentkezési adatait is.

Harmadik felek

Különböző harmadik felektől személyes adatokat kapunk Önről.

Amennyiben Ön résztvevő, személyes adatokat kaphatunk a következőktől:

Amennyiben Ön ügyfél, személyes adatokat kaphatunk a következőktől:

 • az Ön bankja, takarékszövetkezete, pénzügyi intézménye vagy tanácsadója (azaz amennyiben Ön a céges számlán megnevezett felhasználó, szükség esetén hozzájárulást kérünk);
 • hitelinformációs ügynökségek vagy ügyfél-átvilágítási szolgáltatók (pl. ha Ön a szolgáltatás megvásárlásához használandó vállalati kártya vagy számla megnevezett felhasználója - magánszemélyek esetében nem végzünk hitelellenőrzést (kivéve, ha egyéni vállalkozóról van szó);
 • az Ön munkáltatója vagy szervezete (azaz ha Önt egy üzleti e-mail-láncban megjelölik, vagy ügyfél kapcsolattartóként nevezik meg);és 
 • nyilvánosan hozzáférhető források (pl. Companies House, LinkedIn oldal vagy az Ön honlapja).

Amennyiben Ön egy Insights által akkreditált tréner, személyes adatokat kaphatunk a következőktől:

Technikai adatok

Általánosságban a következő harmadik felektől vagy nyilvánosan elérhető forrásokból kaphatunk technikai adatokat:

 • elemzési szolgáltatók (például az Egyesült Királyságon kívüli székhelyű Google);
 • rendezvényszervezők (például a CIPD és az ATD, amikor Ön regisztrál valamelyik rendezvényünkre);
 • a technikai, fizetési és szállítási szolgáltatások szolgáltatóitól származó kapcsolattartási, pénzügyi és tranzakciós adatok;
 • adatbrókerektől vagy aggregátoroktól származó személyazonossági és kapcsolattartási adatok; és
 • nyilvánosan elérhető forrásokból származó személyazonossági és kapcsolattartási adatok.

Általános személyes adatok, amelyeket gyűjthetünk

A weboldalunk látogatása során gyűjtött személyes adatok

A weboldalunk egyszerű meglátogatásához nem szükséges személyes adatokat megadnia (bár a sütik a Sütikre vonatkozó szabályzatunknak megfelelően bizonyos személyes adatokat gyűjthetnek). A weboldalunk és más szolgáltatásaink elérésekor sütiket használunk. Amikor sütiket használunk, erről egy felugró ablakban tájékoztatjuk Önt, és a Sütikre vonatkozó szabályzatunk szerint használjuk őket. 

Beállíthatja böngészőjét úgy, hogy az összes vagy egyes böngésző sütiket elutasítsa, illetve figyelmeztesse Önt, amikor a webhelyek sütiket állítanak be, vagy azokhoz hozzáférnek. Ha letiltja vagy elutasítja a sütiket, kérjük, vegye figyelembe, hogy weboldalunk és/vagy egyéb szolgáltatásaink egyes részei elérhetetlenné válhatnak és/vagy előfordulhat, hogy nem működnek megfelelően.

Ha Ön fel kíván iratkozni eseményekre, marketinganyagokat szeretne kapni, vagy egyéb módon kifejezi érdeklődését termékeink és/vagy szolgáltatásaink megvásárlása vagy igénybevétele iránt a weboldalunkon keresztül, akkor az Ön által megadott személyes adatokat begyűjtjük.  Amikor a weboldalunkon a „Kérdezze meg az Insights-ot” chat és a „Lépjen kapcsolatba velünk” funkciók használatával tesz fel kérdéseket vagy jelez problémákat, akkor az ezen funkciókon keresztül megadott személyes adatokat is begyűjtjük.

Automatikus technológiák vagy interakciók

Amint Ön kapcsolatba lép weboldalunkkal, automatikusan technikai adatokat gyűjtünk az Ön berendezéséről, böngészési műveleteiről és szokásairól. Ezeket a személyes adatokat sütik, szervernaplók és más hasonló technológiák segítségével gyűjtjük be. Akkor is kaphatunk Önről technikai adatokat, ha Ön más, a mi sütijeinket használó weboldalakra látogat. További részletekért kérjük, tekintse meg a Sütikre vonatkozó szabályzatunkat.

Összesített adatok

Összesített adatokat, például statisztikai vagy demográfiai adatokat is gyűjtünk, felhasználunk és megosztunk bármilyen célból. Az összesített adatok származhatnak az Ön személyes adataiból, de a törvény szerint ezek nem minősülnek személyes adatnak, mivel sem közvetlenül, sem közvetve nem fedik fel az Ön személyazonosságát. Összesíthetjük például az Ön használati adatait, hogy kiszámítsuk a Személyes profiljukat egy bizonyos időszak után elérő felhasználók százalékos arányát, vagy hogy elemezzük a weboldal használatát. Ha azonban az összesített adatokat úgy kombináljuk vagy kapcsoljuk össze az Ön személyes adataival, hogy azok alapján közvetlenül vagy közvetve azonosítani tudják Önt, akkor a kombinált adatokat személyes adatként kezeljük, amelyeket a jelen Nyilatkozattal összhangban használunk fel.

A személyes adatok különleges kategóriái

Általában nem gyűjtünk Önről különleges kategóriájú személyes adatokat (ide tartoznak a faji vagy etnikai hovatartozására, vallási vagy filozófiai meggyőződésére, szexuális életére, szexuális irányultságára, politikai véleményére, szakszervezeti tagságára, egészségi állapotára vonatkozó információk, valamint a genetikai és biometrikus adatok). Büntetőítéletekre és bűncselekményekre vonatkozó információkat sem gyűjtünk. Abban a ritka esetben, ha mégis különleges kategóriájú személyes adatokat gyűjtenénk, erről előzőleg tájékoztatjuk Önt.

Hogyan és miért használunk személyes adatokat?

Személyes adatait csak akkor használjuk fel, ha erre jogalapunk van. Leggyakrabban a következő esetekben használjuk fel az Ön személyes adatait:

 • Amennyiben az Önnel kötendő vagy már megkötött szerződés teljesítéséhez szükséges;
 • Amennyiben ezt a mi jogos érdekünk vagy egy harmadik fél jogos érdekei megkívánják, és az Ön érdekei és alapvető jogai nem írják felül ezeket az érdekeket; valamint
 • Amikor meg kell felelnünk jogi kötelezettségeinknek.

Általában az Ön személyes adatai feldolgozásának jogalapjaként nem támaszkodunk az Ön hozzájárulására, bár szükség esetén kérhetünk beleegyezést ahhoz, hogy marketingközleményeket küldjünk Önnek e-mailben vagy szöveges üzenetben.   Amennyiben bármilyen okból az Ön hozzájárulására támaszkodtunk, Önnek joga van ahhoz, hogy a hozzájárulást bármikor visszavonja.  A hozzájárulás kérésekor tájékoztatni fogjuk a visszavonás módjáról, de ha Önnek úgy könnyebb, e-mailben is visszavonhatja hozzájárulását.

Amennyiben Ön az adatai feldolgozásához jóváhagyást megkövetelő joghatóságban élő személy, kifejezett hozzájárulását fogjuk kérni, mielőtt gyűjtenénk vagy használnánk az Ön személyes adatait, kivéve, ha képesek vagyunk kikövetkeztetni a hozzájárulását az Ön ráutaló magatartásából. A hozzájárulás megfelelő formájának meghatározásakor figyelembe vesszük a személyes adatok érzékenységét, a gyűjtés okait és érintettként az Ön ésszerű elvárásait. Ha a személyes adatokat új célra használjuk fel, akkor dokumentáljuk az új célt, és kérjük az Ön hozzájárulását.

Az ügyfelekről (köztük a partnerekről/forgalmazókról) gyűjtött személyes adatok

Személyes adatokat ügyfelektől és egyéb üzleti kapcsolatoktól általában a következő célokra gyűjtünk:

 • hogy termékeket és szolgáltatásokat nyújtsunk nekik;
 • a szerződéses kapcsolatok folyamatos kezeléséhez;
 • a fiókadminisztrációhoz;
 • hogy segítsen minket a jogi és/vagy szabályozási követelmények teljesítésében (azaz a törvény előírhatja számunkra bizonyos pénzügyi nyilvántartások vezetését); és
 • hogy frissítéseket és híreket küldjünk termékeinkről és szolgáltatásainkról, eseményekről, valamint olyan más információkról, amelyekről úgy gondoljuk, hogy érdekesek lehetnek.

A résztvevők személyes adatai

 

Személyes adatokat résztvevőktől általában a következő célokra gyűjtünk:

Az Insights által akkreditált trénerek és adminisztrátorok által gyűjtött személyes adatok

Az Insights által akkreditált trénerek  és/vagy adminisztrátorok által gyűjtött személyes adatokat általában a következő célokra használjuk:

 • Az akkreditációjával kapcsolatos naprakész nyilvántartás vezetése (pl. mikor akkreditálták, az akkreditáció még mindig aktív-e, és hogy mely ügyfelek számára ad át Insights termékeket);
 • Hozzáférés biztosítása Önnek az Insights termékeket használó Insights események lebonyolításához szükséges gyakorló anyagokhoz és erőforrásokhoz;
 • Hozzáférés biztosítása Önnek biztonságos rendszereinkhez, portáljainkhoz vagy platformjainkhoz, amelyek lehetővé teszik bizonyos Insights termékek létrehozását és elérését (azaz azokhoz, amelyek szükségesek egy Insights esemény valamely ügyfél nevében történő megrendezéséhez és lebonyolításához);
 • Az Ön akkreditációjával és az Insights által akkreditált tréner licencdíjával kapcsolatos számlák kiállítása ügyfeleinknek . (Azaz az Önt akkreditálásra jelölő ügyfél általában licencdíjat fizet az Insightsnak, amely lehetővé teszi, hogy Ön az ő nevükben Insights eseményeket kínáljon és bonyolítson le).

Az általános személyes adatok feldolgozása

Általánosabb személyes adatokat is gyűjtünk Önről, függetlenül attól, hogy Ön ügyfél, üzleti kapcsolat, résztvevő, Insights által akkreditált tréner vagy adminisztrátor.  Ezeket a személyes adatokat általában azért gyűjtjük, hogy:

 • Frissíthessük és javíthassuk a belső folyamatokat és a nyilvántartást;
 • Biztosítsuk a belső üzleti irányelvek betartását;
 • Kutatásokat végezzünk és visszajelzéseket kapjunk termékeinkkel és szolgáltatásainkkal kapcsolatban;
 • Megfigyeljük és demonstráljuk a jogszabályoknak és/vagy az ügyfelekkel kötött szerződéseinknek való megfelelésünket;
 • Segítsük az akkreditációk elérését (ehhez általában összesített adatokat használunk);
 • Összesítsük a személyes adatokat statisztikai vagy demográfiai adatelemzés céljából;
 • Segítséget nyújtsunk bármilyen ellenőrzés során (például a platformjainkkal kapcsolatos biztonsági ellenőrzések);
 • Választ adjunk az Ön esetleges kérdéseire vagy levelezésére; és
 • Marketing célokra.

Ha részletesebb leírást szeretne kapni arról, hogy milyen módon tervezzük felhasználni az Ön személyes adatait, és hogy milyen jogalapokra támaszkodunk ennek során, kérjük, kérje ezt tőlünk a dpo@insights.com e-mail címen.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy az Ön személyes adatait egynél több jogalap alapján is kezelhetjük, attól függően, hogy milyen konkrét célból használjuk ezeket a személyes adatokat.

Marketing

Amennyiben Ön ügyfél vagy Insights által akkreditált tréner, személyes adatait felhasználhatjuk arra, hogy (e-mailben, szöveges üzenetben, telefonon vagy postai úton) frissítéseket küldjünk Önnek olyan termék- vagy szolgáltatásfejlesztésekről, amelyek érdekelhetik Önt, és/vagy szolgáltatásainkkal kapcsolatos információkat, beleértve az exkluzív ajánlatokat, promóciókat, illetve új szolgáltatásokat vagy termékeket.

Általában jogos érdekünk fűződik ahhoz, hogy személyes adatait marketingcélokra használjuk fel. Ez azt jelenti, hogy általában nincs szükségünk az Ön hozzájárulására ahhoz, hogy marketinginformációkat küldjünk Önnek. Ha azonban a hozzájárulására van szükség, akkor azt külön és egyértelműen fogjuk kérni.

Önnek bármikor joga van elutasítani a marketingkommunikáció fogadását a következő módon:

 • vegye fel velünk a kapcsolatot a dpo@insights.com címen; vagy
 • az e-mailekben található „leiratkozás” link vagy a szövegekben vagy e-mailekben található „STOP” szám használatával.

A személyes adatok értékesítése

Az Insights díjat számít fel az Ön munkáltatója vagy szervezete számára az Insights termékekért és/vagy a nyújtott szolgáltatásokért, de nem értékesít személyes adatokat harmadik felek számára.

Kivel osztjuk meg az Ön személyes adatait?

Az Ön személyes adatait a jelen Tájékoztatóban meghatározott célokból megoszthatjuk az alább felsorolt felekkel:

 • Az Insights alkalmazottai, vállalkozói, az Insights által akkreditált trénerek és/vagy az Insights események adminisztrációjában, lebonyolításában részt vevő adminisztrátorok  hozzáféréssel rendelkeznek az Insights Online felülethez, így létrehozhatják és elérhetik a Személyes profilokat és a CsapatkerekeketFelhívjuk figyelmét, hogy az Insights Online-hozzáférést az Insights által akkreditált trénerek számára a jelen Közleményben meghatározott célokra biztosítjuk.  Amennyiben az Insights által akkreditált tréner egy közvetlen ügyfél vagy partner alkalmazottja, az ügyfél utasításainak megfelelően ő is kezelheti az Ön személyes adatait.  Az ügyfél felelős az adatvédelmi törvényeknek való megfelelésért, beleértve az összes tájékoztatási követelményt.

 

 • Partnereink, amennyiben az Insights termékeket tartalmazó termékeket és/vagy szolgáltatásokat nyújtanak Önnek;

 • Szolgáltatóink, akik a nevünkben adatfeldolgozási szolgáltatásokat végeznek.  Amennyiben adatfeldolgozókat alkalmazunk, biztosítjuk, hogy megfelelő szerződéseket kötünk velük, valamint, hogy szigorúan kötelesek követni az utasításainkat; és

 • Más harmadik felek, amennyiben ez az Ön utasításainak végrehajtásához szükséges (azaz adatait megoszthatjuk más harmadik felekkel, ha Ön ezt kéri tőlünk);

 • A nevünkben feldolgozási szolgáltatásokat végző személyek.  Ahol adatfeldolgozókat használunk, biztosítjuk, hogy megfelelő szerződéseink legyenek érvényben velük, és hogy feldolgozóinkra szigorú kötelezettségek vonatkozzanak az utasításaink követésével kapcsolatban

 • Harmadik felek, akiknek esetleg eladjuk, átruházzuk vagy akikkel egyesítjük üzleti tevékenységünk vagy eszközeink egyes részeit. Előfordulhat, hogy más vállalkozások felvásárlására vagy a velük való egyesülésre törekszünk. Ha vállalkozásunkban változás történik, akkor az új tulajdonosok az Ön személyes adatait a jelen Tájékoztatóban meghatározott módon használhatják fel;

 • Ezen kívül bizonyos körülmények között az ügyfelek további szolgáltatásokat nyújtanak az Insights termékek beépítése érdekében. Ilyenkor külön adatvédelmi tájékoztatót kell az Ön rendelkezésére bocsátaniuk, amely kiterjed minden olyan tevékenységre, amely nem tartozik a jelen Nyilatkozat hatálya alá. Nem vállalunk felelősséget az ilyen harmadik fél által végzett adatkezelési tevékenységekért;

 • Ha Ön az Insights Connections szolgáltatást használja, akkor más felhasználók, akik láthatják vagy megtekinthetik az Ön személyes területét, az Ön által feltöltött megjegyzéseket vagy tartalmakat, valamint az Ön által az egyes anyagokra, erőforrásokra vagy tartalmakra adott visszajelzéseket és értékeléseket;

 • Informatikai munkatársak, akik segítséget nyújtanak az Insights Online, Insights Connections és más Insights rendszerek, portálok vagy platformok használatával kapcsolatban;

 • Szakmai tanácsadók, beleértve az ügyvédeket, bankárokat, könyvvizsgálókat és biztosítókat, akik tanácsadási, banki, jogi, biztosítási és számviteli szolgáltatásokat nyújtanak; és

 • A HM Revenue & Customs, szabályozók és más hatóságok, amelyek bizonyos körülmények között megkövetelik az adatkezelési tevékenységekről szóló jelentéstételt.

Ha Ön az Insights termékekhez valamelyik partnerünkön keresztül fér hozzá, akkor személyes adatait megoszthatjuk velük, hogy segítsük az Insights termékek adminisztrációját, szervezését és az Ön számára történő átadását.

Előfordulhat, hogy az Insights cégcsoport tagjai megosztanak egymással személyes adatokat. Rendelkezünk csoporton belüli, érvényes megállapodásokkal annak biztosítása érdekében, hogy védjünk minden ilyen módon megosztott személyes adatot.

Minden harmadik féltől megköveteljük, hogy tiszteletben tartsa az Ön személyes adatainak biztonságát, és azokat a jogszabályoknak megfelelően kezelje.  Az Ön személyes adataihoz kizárólag azok férhetnek hozzá, akiknek tényleges üzleti igénye az adatokhoz való hozzáférés.

Hol tároljuk az Ön személyes adatait?

Személyes adatait AWS-szervereinken (European Data Centres, Azure Office 365 Cloud Services) tároljuk, valamint tárolhatjuk azokat irodáinkban, a cégcsoportunkhoz tartozó cégek, harmadik fél ügynökségek, partnerek, szolgáltatók, képviselők és ügynökök irodáiban, a fentiekben leírt módon.

Előfordulhat, hogy e harmadik felek között olyan felek is vannak, akik székhelye az Európai Gazdasági Térségen kívül vagy az Ön tartózkodási helyétől eltérő helyen található.

Az Ön személyes adatainak továbbítása az Ön tartózkodási helyén kívüli helyre – nemzetközi adattovábbítások

Annak érdekében, hogy biztosíthassuk Önnek szolgáltatásainkat, időnként meg kell osztanunk az Ön személyes adatait az Egyesült Királyságon, az Európai Gazdasági Térségen (EGT) vagy az Ön tartózkodási helyén kívül, például:

 • a cégcsoportunkon belüli irodáinkkal vagy egyéb vállalatokkal;
 • szolgáltatóinkkal;
 • azügyfeleinkkel;
 • akkreditált trénereinkkel;
 • partnereinkkel;
 • amennyiben az Ön lakhelye az Egyesült Királyságon/az EGT-n kívül van, akkor az Egyesült Királyságban/az EGT-n belül lévő szervereinkre és vissza az Ön tartózkodási helyére
 • ha az Ön számára nyújtott szolgáltatásainknak nemzetközi dimenziója van (pl. Ön egy virtuális Insights eseményen vesz részt, amelyen az Ön országán kívüli személyek is részt vesznek).

Csak akkor végzünk nemzetközi továbbítást az Ön adataira vonatkozóan, ha megfelelő, érvényes óvintézkedésekkel rendelkezünk, valamint erre a vonatkozó törvények szerint van jogalapunk.

Adatbiztonság

Megfelelő biztonsági intézkedéseket léptettünk érvénybe annak érdekében, hogy megakadályozzuk az Ön személyes adatainak véletlenszerű elvesztését, engedély nélküli felhasználását, az azokhoz való jogellenes hozzáférést, valamint azok megváltoztatását vagy felfedését. Ezenkívül az Ön személyes adataihoz való hozzáférést azokra az alkalmazottakra, ügynökökre, vállalkozókra és egyéb harmadik felekre korlátozzuk, akiknek üzleti igénye az adatok ismerete. Ezek a felek kizárólag a mi utasításaink alapján kezelik az Ön személyes adatait, és titoktartási kötelezettség terheli őket.

Az adatok biztonságának feltételezett megsértésének esetére eljárásokat vezettünk be, és a jogsértésről értesítjük Önt és a vonatkozó szabályozó hatóságokat, amennyiben erre jogilag kötelesek vagyunk.

Mennyi ideig őrizzük meg az Ön személyes adatait?

Személyes adatait csak addig őrizzük meg, amíg az észszerűen szükséges az általunk gyűjtött célok teljesítéséhez, beleértve a jogi, szabályozási, adózási, számviteli vagy jelentési követelmények teljesítését is. Panasz esetén, vagy ha észszerűen úgy véljük, hogy az Önnel való kapcsolatunkkal kapcsolatban peres eljárásra van kilátás, hosszabb ideig is megőrizhetjük az Ön személyes adatait.

A személyes adatok megfelelő megőrzési időtartamának meghatározásához figyelembe vesszük a birtokunkban lévő személyes adatok mennyiségét, jellegét és érzékenységét, az Ön személyes adatainak jogosulatlan felhasználásából vagy nyilvánosságra hozatalából eredő esetleges kár kockázatát, a személyes adatok feldolgozásának céljait és azt, hogy ezeket a célokat más eszközökkel is el tudjuk-e érni, valamint az alkalmazandó jogi, szabályozási, adózási, számviteli és egyéb követelményeket.

Ön bármikor kérheti, hogy töröljük a személyes adatait a nyilvántartásainkból. Ehhez küldjön egy e-mailt a következő címre: dpo@insights.com

Személyes adatait csak addig őrizzük meg, ameddig az a jelen Nyilatkozatban meghatározottak szerint szükséges ahhoz a célhoz, amelyhez azokat gyűjtöttük.  Az Insights termékek tekintetében - ideértve a Személyes profilt, a Színpreferenciákat és a Csoportkereket - az ezen termékek létrehozásához szükséges személyes adatokat az inaktivitás utolsó időpontjától számított 3 évig őrizzük meg, kivéve, ha Ön hosszabb ideig kéri a megőrzést, vagy ha a 3 éves időszak lejárta előtt töröljük azokat.

Amennyiben az adatmegőrzés célja megszűnik, személyes adatait automatikusan töröljük vagy névtelenítjük.  A névtelenített személyes adatokbólmár nem tudják azonosítani Önt, és a törvények szerint az ilyen adatok nem jelentenek kockázatot az egyéni szabadságjogokra nézve. A névtelenített adatokat bármilyen célra felhasználhatjuk.

Annak érdekében, hogy Ön teljesen tisztában legyen azzal, hogyan használjuk fel személyes adatait: még azután is, hogy teljesen névtelenítettük az információkat, ezeket különböző módokon használhatjuk fel. Többek között, de nem kizárólag informatikai rendszereink tesztelésére, kutatásra, adatelemzésre, szolgáltatásaink javítására, valamint új termékek és funkciók fejlesztésére.

Emellett a névtelenített adatokat megoszthatjuk másokkal.

 

Az Ön törvény által biztosított jogai 

 

Bizonyos körülmények között az adatvédelmi törvények jogokat biztosítanak Önnek személyes adataival kapcsolatban. Az alábbi linkekre kattintva többet tudhat meg ezekről a jogokról:

Hozzáférés

Az a jog, amely szerint másolatot kell kapnia a személyes adatairól

Helyesbítés

Az a jog, amely szerint kérheti tőlünk a személyes adataiban lévő hibák helyesbítését

Elfeledtetés

Az a jog, amely szerint kérheti tőlünk a személyes adatai törlését

Az adatkezelés korlátozása

Az a jog, amely szerint kérheti tőlünk a személyes adatai feldolgozásának korlátozását

Adathordozhatóság

Az a jog, hogy a számunkra megadott személyes adatait strukturált, általánosan használt és géppel olvasható formátumban megkapja, és/vagy hogy ezeket az adatokat egy harmadik fél részére továbbítsuk

Tiltakozás

A tiltakozáshoz való jog:
– bármikor tiltakozhat az ellen, hogy személyes adatait direktmarketing célokra (a profilalkotást is beleértve) dolgozzák fel;
– bizonyos helyzetekben tiltakozhat az ellen, hogy személyes adatait a továbbiakban feldolgozzuk, pl. a saját jogos érdekeinkből végzett feldolgozás ellen.

Ne legyen automatizált egyedi döntéshozatal tárgya

Ön jogosult arra, hogy ne terjedjen ki Önre az olyan, kizárólag automatizált adatkezelésen (ideértve a profilalkotást is) alapuló döntés hatálya, amely Önre nézve joghatással járna vagy Önt hasonlóképpen jelentős mértékben érintené

Amennyiben gyakorolni kívánja e jogok bármelyikét, kérjük: küldjön egy e-mailt adatvédelmi tisztviselőnknek  a dpo@insights.com címen, és írja meg, hogy:

  • mely jogát (jogait) kívánja gyakorolni, és
  • kérése mely információkkal kapcsolatos.

Általában díjmentes

Önnek nem kell semmilyen díjat fizetni azért, hogy hozzáférjen személyes adataihoz, vagy gyakorolja bármely egyéb jogát. Ugyanakkor felszámíthatunk egy észszerű díjat, ha kérése egyértelműen megalapozatlan, ismétlődő vagy túlzott mértékű, illetve ilyen körülmények között megtagadhatjuk kérésének teljesítését.

Mire lehet szükségünk Öntől?

Lehetséges, hogy bizonyos információk megadását kérjük Öntől, hogy ellenőrizzük az Ön személyazonosságát, vagy meggyőződjünk a személyes adataihoz történő hozzáféréshez (vagy a jelen szabályzatban biztosított bármely egyéb jogának gyakorlásához) való jogosultságáról. Ez egy biztonsági óvintézkedés, amely megakadályozza, hogy illetéktelenek férhessenek hozzá az Ön személyes adataihoz. Az is előfordulhat, hogy kapcsolatba lépünk Önnel, hogy további információkat kérjünk a kérésével kapcsolatban, és így felgyorsítsuk a válaszadást.

A válaszadás határideje

Igyekszünk minden jogos kérésre egy hónapon belül válaszolni. Esetenként egy hónapnál tovább is eltarthat, ha az Ön kérelme különösen összetett, vagy ha Ön több kérelmet is benyújtott. Ebben az esetben értesítjük és folyamatosan tájékoztatjuk Önt.

Az e jogok mindegyikével kapcsolatos további információkért, beleértve azt is, hogy az Ön egyes jogai milyen körülmények között alkalmazandók, lásd: Az Egyesült Királyság Információügyi Biztosának Hivatala (ICO) által kiadott útmutatást a személyek általános adatvédelmi rendelet szerinti jogairól.

Hogyan tehet panaszt?

Reméljük, hogy meg tudjuk oldani minden esetleges kérését vagy aggályát az Ön adatainak általunk történő használatával kapcsolatban.  Önnek azonban joga van panaszt tenni a felügyeleti hatóságnál, különösen az Európai Unió (vagy az Európai Gazdasági Térség) azon államában, ahol Ön dolgozik, életvitelszerűen él, vagy ahol az adatvédelmi törvények állítólagos megsértése történt.

Az Egyesült Királyságban a felügyeleti hatóság az információügyi biztos, akivel online a https://ico.org.uk/concerns címen vagy a +44(0)303 123 1113 számon veheti fel a kapcsolatot.  Az információügyi biztossal kapcsolatba léphet, függetlenül attól, hogy Ön az Egyesült Királyságban tartózkodik-e.

Az EGT-ben, Svájcban és bizonyos nem európai országokban (ideértve az Egyesült Államokat és Kanadát is) működő hatóságok elérhetőségei itt találhatók.

Hogyan veheti fel velünk a kapcsolatot?

Forduljon adatvédelmi tisztviselőnkhöz e-mailben, levélben vagy telefonon:

DPO@insights.com

Insights Learning & Development Ltd

Terra Nova

3 Explorer Road

Dundee

DD2 1EG

+44 (0)1382 908050

Szójegyzék

Adminisztrátor: olyan személy, aki hozzáféréssel rendelkezik az Insights Online-hoz, és feladata az Insights által akkreditált tréner   segítése fiókjának kezelésében és egy vagy több meghatározott Insights termék kínálásában.  

A Színpreferenciák az Ön Személyes profiljában megadott színpreferenciákat jelenti.  Céljuk, hogy segítsenek megérteni azt, ahogyan Ön kapcsolatba lép és kommunikál másokkal.   A Színpreferenciák a színenergiák keverékét képviselik.  Ezek a színenergiák színes alapot képeznek szinte mindenhez, amit tanítunk, mert hisszük, hogy ezek alapvetően fontosak önmagunk megértéséhez.  Bár Ön valószínűleg természetesen vonzódik egy színenergia iránt a többivel szemben, mindannyian az összes színenergia keveréke vagyunk, és ha szükséges, mindannyian képesek vagyunk egyes színeket jobban vagy kevésbé használni.  A színek a preferenciákat jelképezik, és nem a képességek mércéjeként szolgálnak. Bár pontos leírást adhatnak Önről, nem határozzák meg a személyiségét.  Az Ön színenergiája nem egy statikus dolog, hanem inkább folyamatosan alakul.- Arra tervezték, hogy Önmaga megértésén keresztül segítsen megbirkózni bármilyen helyzettel.

A színenergiák kombinációját az Ön  Csoportkerék pozíciója foglalja össze.

A jogi kötelezettségnek való megfelelés az Ön személyes adatainak kezelését jelenti, ha ez egy ránk vonatkozó jogi vagy szabályozási kötelezettségnek való megfeleléshez szükséges.

Ügyfél: az Insights ügyfelét jelenti, legyen az közvetlen ügyfél és/vagy partner.

 

Közvetlen ügyfél: az Insights olyan ügyfele, aki az Insights termékeket saját belső használatra (azaz alkalmazottai számára) megvásárolja.  A közvetlen ügyfélnek lehetnek olyan ügyféltrénerei is, akik akkreditációval rendelkeznek arra, hogy a közvetlen ügyfél számára a vállalaton belül kínáljanak Insights termékeket.

Insights által akkreditált tréner:  olyan személy, akit az Insights egy vagy több meghatározott Insights termék használatára és átadására akkreditált.  Insights által akkreditált trénerek a következő személyek lehetnek:

 • az Insights alkalmazottai vagy tanácsadói;
 • az Ön munkáltatójának vagy szervezetének alkalmazottai; és/vagy
 • az Insights partnerének vagy forgalmazójának alkalmazottai vagy tanácsadói.

Amennyiben az Insights által akkreditált trénert   az Ön munkáltatója vagy szervezete alkalmazza, akkor ügyféltrénerként" hivatkozunk rá, és csak az Ön munkáltatója vagy szervezete számára kínálhat Insights termékeket.

 

Az Insights Connections az Insights Online közösségi digitális platformot jelenti az Insights által akkreditált trénerek számára, amely egy virtuális vitafórumot és az Insights által akkreditált trénerek támogatására szolgáló erőforrásokat tartalmaz az Insights termékek átadásához. Az Insights Connections adatvédelmi nyilatkozatát itt találja.

Insights Discovery akkreditáció: az Insights által szervezett képzési esemény olyan személyek számára, akik az Insights által akkreditált trénerré kívánnak válni.

Insights Discovery Evaluator: az Insights által az Insights termékek elkészítéséhez használt pszichometriai eszköz. Az Insights Discovery Evaluator egy sor állításból áll. A résztvevőnek rangsorba kell állítani azt, hogy az egyes állítások mennyire jellemzik őt és/vagy a preferenciáit.  A válaszokat algoritmusunk dolgozza fel, amely több évtizedes tapasztalatunkra és szellemi tulajdonunk fejlesztésére támaszkodva elkészít egy Insights terméket (pl. Személyes profil és Csapatkerék).

 

Insights esemény: Insights termékeket magában foglaló eligazítás, műhelymunka, tapasztalatszerzés vagy tanulási esemény.

 

Insights Online: az Insights által üzemeltetett online platform, amelyen keresztül (i) magánszemélyek hozzáférhetnek az Insights Discovery Evaluator kérdőívhez; és (ii) az Insights által felhatalmazott személyek hozzáférhetnek az Insights termékekhez.

Insights termékek: olyan termékek és szolgáltatások, amelyeket az Insights fejlesztett ki, amelyek az Insights tulajdonában vannak vagy amelyeket az Insights licencelt, és amelyeket az Insights márkái és védjegyei alatt forgalmaznak vagy használnak.  Ezek közé tartozhatnak olyan termékek, amelyek személyes adatokat tartalmaznak. Ilyenek például - de nem kizárólagosan - a következők: Személyes profil, Színpreferenciák és  Csoportkerék.

Résztvevő: az a személy, aki az Insights termékeket megkapja, vagy aki részt vesz egy Insights eseményen (vagyis az a személy, aki az Insights Discovery Evaluator felmérést elvégzi, aki részt vesz egy Insights eseményen, illetve akiről a vonatkozó Személyes profil szól).

Partner: az Insights olyan ügyfele, aki az Insights termékeket azért vásárolja meg, hogy azokat saját termékeibe/szolgáltatásaiba és/vagy a saját ügyfeleivel folytatott programjaiba beépítse.  A partnereket néha „forgalmazóknak” is nevezik.

 

Személyes profil alatt az Insights Discovery Evaluator által generált, kifejezetten Önre vonatkozó profilt értjük.  A Személyes profil z önismeret növelésére szolgál, és általában egy tanulás vagy coaching keretében használják.  Grafikonokból, diagramokból és szöveges részekből áll, amelyek leírják, hogy az Ön preferenciáival rendelkező személyek hogyan érthetik meg jobban önmagukat és másokat. Például: lehet egy fejezete az Ön erősségeiről, gyengeségeiről és a csapat számára jelentett értékéről, a kommunikációs stílusáról, az értékesítési hatékonyságáról, arról, hogyan irányít, vagy hogyan szereti, ha irányítják, az ideális munkakörnyezetéről stb.  A Személyes profilon belül látni fogja a Színpreferenciáit és a  Csoportkerék pozícióját.

Csoportkerék - Csoportkerék azonosítja és egy kerék alakú diagramon ábrázolja az egyes csapattagok színpreferenciáit, amint az a Személyes profiljukból kiderül, így megjelenítve a csapat színpreferenciáit.  A „Csoport” ebben az összefüggésben jelentheti egy részleg, munkatársak, vagy más személyek csoportjait, beleértve egy Insights eseményen részt vevő személyeket is. Ha Ön részt vesz egy olyan Insights eseményen, amelyen különböző szervezetek alkalmazottai vesznek részt, az adott Insights eseményen részt vevő személyek egy csoportot alkotnak.  A Csoportkerekeket Insights-akkreditált trénerek és adminisztrátorok hozhatják létre, és megoszthatják őket a csoport más tagjaival, partnereinkkel és a közvetlen ügyfelekkel.

A Csoportkerekek arra a célra készülnek, hogy segítsék a csoport tagjait egymás jobb megismerésében és az egymással való hatékonyabb kommunikációban az egyes csoporttagok színpreferenciáinak használatával, valamint e színpreferenciák azonosítási lehetőségeinek megismerésével.

A Profilok és a Csoportkerék használatát és létrehozását az itt található Használati feltételeink szabályozzák.