Global Coverage

Visit this country's website View our global coverage

Magyar Insights Online Adatvédelmi közlemény

Üdvözöljük! Ez itt az Insights online értékelési eszközének („Értékelés”) Adatvédelmi nyilatkozata.

Kérjük, az Értékelés használata előtt olvassa el és értelmezze az Adatvédelmi nyilatkozatot. Ha van bármi, amit nem ért, lépjen velünk kapcsolatba.

Amennyiben másik személlyel kapcsolatos személyes adatokat ad meg, győződjön meg arról, hogy az adott személy – a személyes adatai elküldése előtt – megértette ezt az Adatvédelmi nyilatkozatot. Kérjük, mondja el pontosan az illetőnek, hogy mi az, amit a nevében tesz.

Ne adjon meg semmilyen adatot, ha nincs joga megtenni ezt.

Az Adatvédelmi nyilatkozat:

  • fontos információkat tartalmaz rólunk és arról, hogy milyen módon és milyen célból gyűjtjük, tároljuk, használjuk és osztjuk meg az Ön személyes adatait
  • elmagyarázza az Ön személyes adatokkal kapcsolatos jogait,
  • közli, hogy milyen módon tudja felvenni a kapcsolatot velünk vagy az Egyesült Királyság felügyeleti hatóságával, az ICO-val, amennyiben kérdései vagy aggályai vannak, vagy a jogait kívánja gyakorolni
  • bemutatja, hogyan tud panaszt tenni

Szeretnénk, ha megértené, hogy milyen módon és milyen célból gyűjtjük az Ön személyes adatait, és hogyan történik azok felhasználása a folyamat során.

Az Adatvédelmi nyilatkozat közzététele 2020. 12. 21-én történt, legutóbbi frissítésének dátuma: [2021. 08. 10.]

Folyamatosan próbáljuk fejleszteni folyamatainkat, és előfordulhat, hogy időről időre frissítenünk kell ezt az Adatvédelmi nyilatkozatot.  Az Ön által az Értékelés használatakor megadott e-mail-cím használatával folyamatosan tájékoztatjuk Önt a frissítésekről, ezért arra kérjük, értesítsen minket, ha megváltoznak az adatai.

A jelen nyilatkozatban a mondatkezdő szavaktól eltérő, nagy kezdőbetűvel szereplő szavak neveket jelentenek, vagy a jelen nyilatkozatban megállapított különleges jelentéssel bírnak.

Kik vagyunk?

Cégünk az Insights Learning and Development Limited, egy Skóciában, SC107074 cégjegyzékszámmal bejegyzett vállalat, és a jelen nyilatkozatban a „mi”, „miénk” vagy „minket” hivatkozások az Insights Learning and Development Limited vállalatra és a vonatkozó leányvállalatainkra vonatkoznak.  Ez az adatvédelmi nyilatkozat szabályozza az Értékeléssel és az Ön által az Értékelésen keresztül számunkra megadott személyes adatokkal kapcsolatos gyakorlatunkat. Az adatvédelmi nyilatkozat nem szabályozza bármely más fél gyakorlatát.

Az Insights Learning and Development Limited bejegyzett címe Terra Nova, 3 Explorer Road, Technology Park, Dundee, DD2 1EG.

Cégünk Értékelés eszközén keresztül gyűjtjük az Ön személyes adatait. Ezeket az adatokat valamennyi vonatkozó jogszabállyal összhangban használjuk és őrizzük meg, valamint vagyunk felelősek azokért, és minden tevékenységünket e jogszabályokkal összhangban végezzük. E jogszabályok általában az Egyesült Királyság 2018-as adatvédelmi törvényét és az Egyesült Királyság általános adatvédelmi rendeletét jelentik.  Ahol Ön egy leányvállalatunk számára ad meg személyes adatokat, előfordulhat, hogy a leányvállalat a saját helyi adatvédelmi törvényeivel összhangban kezeli az Ön személyes adatait.

Az Egyesült Királyság törvényei adatkezelőként határoznak meg minket.

Amennyiben Ön az Insights egy forgalmazójának vagy partnerének ügyfele, ami akkor fordulhat elő, ha az Ön Értékelését egy olyan szervezet biztosította, amely se nem az Ön munkáltatója, se nem az Insights, akkor olvassa el az adott forgalmazó vagy partner adatvédelmi nyilatkozatát.

A forgalmazók és partnerek saját céljaikra használhatják az Ön személyes adatait, feltéve, hogy erre van jogalapjuk. Ezt az adott szervezetnek kell egyértelművé tennie az Ön számára, és a szervezetnek meg kell adnia Önnek az adatvédelmi nyilatkozatát. Az Insights nem felelős – független feldolgozóként eljáró – forgalmazói vagy partnerei adatfeldolgozási tevékenységeiért. Független feldolgozóként a forgalmazók és partnerek határozzák meg adatfeldolgozási tevékenységeik célját, módját és eszközeit. Amennyiben Önnek bármilyen problémája van azzal, ahogyan egy partnerünk vagy forgalmazónk kezeli az Ön adatait, ezt közvetlenül vagy a szabályozó szerven keresztül kell megoldania, de arra kérjük, hogy tájékoztasson minket erről. Nagyon komolyan vesszük az ilyen ügyeket, és minden panaszt kivizsgálunk, az Önnel folytatott kommunikációt pedig tisztelettel kezeljük. Ha nem biztos abban, hogy értékelési kérdőívünkhöz egy partneren vagy forgalmazón keresztül fér-e hozzá, kérjük, lépjen velünk kapcsolatba.

Mi az az Értékelés és a Csoportkerék?

Az Értékelés

Az Értékelés egy sor kérdés megválaszolására kéri Önt. Válaszait az algoritmusunk dolgozza fel annak érdekében, hogy létrehozzon Önnek egy személyes „Profilt”. Az Ön profilja grafikonokból és szöveges részekből áll, amely leírja, hogy az Ön preferenciáival rendelkező személyek hogyan érthetik meg jobban önmagukat és másokat. Ezt az információt arra használjuk, hogy előmozdítsuk az Ön személyes tudatossági utazását az Insightsnál.

Bár az Ön által a kérdéseinkre adott válaszokat használjuk egy Profil létrehozására, nem végzünk az Egyesült Királyság magánélet védelmére szolgáló törvényei által meghatározott „profilalkotást”, mert nem használjuk az Ön információt automatikus döntéshozatali célokra.

Az Ön Profilját egy tanulási vagy coaching élménnyel összefüggésben adjuk meg Önnek.

A Csoportkerék

A Profil mellett az Insights létrehozhat egy Csoportkereket is, amely azonosítja az egyes csapattagok színpreferenciáit a Profilból, és egy kerék alakú diagramon ábrázolja azokat, ezzel felrajzolva a csapat preferenciáit. Ebben az összefüggésben a Csapat jelentheti egy részleg csoportjait, munkatársak csoportjait, vagy más személyek csoportjait, beleértve a tanulási eseményeken részt vevő személyeket is. A Csoportkerek arra a célra készülnek, hogy segítsék a csoport tagjait egymás jobb megismerésében és a hatékonyabb kommunikációban az egyes csoporttagok színpreferenciáinak használatával, valamint e színpreferenciák azonosítási lehetőségeinek megismerésével. A Csoportkerekeket létrehozhatják az Insights-akkreditált Trénerek, az Ügyféladminisztrátorok és az Insights Adminisztrátorai, és a Csoportkerekek megoszthatók a csoport többi tagjával, partnereinkkel és az Ön munkáltatójával vagy szervezetével.

Az Insights-akkreditált Trénerek olyan személyeket jelentenek, akik képzést, utasításokat és akkreditációt kaptak az Insightstól, és akik használhatják és átadhatják az Insights termékeit; az Ügyféladminisztrátorok az Értékelést kérő munkáltatók vagy szervezetek munkavállalóit vagy vállalkozóit jelentik, akik az Insights-akkreditált Trénereket segítő adminisztratív szerepet töltenek be; az Insights Adminisztrátorai pedig az Insights adminisztratív szerepet betöltő munkavállalóit jelenti.

A Profilok és a Csoportkerekek használatát és létrehozását az itt található Használati feltételeink korlátozzák és szabályozzák.

Az Insights ügyfelei, forgalmazói vagy partnerei számára nem megengedett a Profilok és a Csoportkerekek Használati feltételekkel összeegyeztethetetlen módon történő használata és létrehozása, kivéve, ha képesek erre vonatkozó jogalapot megállapítani. Ilyen esetekben küldeniük kell Önnek egy adatvédelmi nyilatkozatot, amely megállapítja a jogalapot, és tájékoztatja Önt arról, hogy milyen módon és miért dolgozzák fel az Ön adatait.  Kérjük, ügyeljen rá, hogy elolvasson minden kapott adatvédelmi nyilatkozatot annak biztosítása érdekében, hogy megértse, hogyan dolgozzák fel az Ön személyes adatait mindazok a felek, akik hozzáférnek azokhoz.

Elutasítás

Önnek jogában áll nem megadni a személyes adatait. Jogában áll továbbá bármikor elutasítani a Személyes profilokban és/vagy a Csoportkerekekben való részvételt, ha e-mailt küld nekünk a következő címre: clientservices@insights.com.

Ha nem adja meg a személyes adatait, vagy ha az elutasítás mellett dönt, az késleltethet vagy megakadályozhat minket bizonyos termékeink és szolgáltatásaink biztosításában, vagy megakadályozhatja Önt abban, hogy teljes mértékben részesüljön azok előnyeiből. Azonban Önnek nem kötelessége megadni számunkra semmilyen általunk kért adatot, és teljes mértékben, bármikor joga van az elutasításhoz.

Az általunk gyűjtött személyes adatok

A következő információkat gyűjthetjük, amikor Ön hozzáfér az Értékeléshez vagy használja azt:

  • Az Ön teljes neve
  • Az Ön munkahelyi e-mail-címe
  • Egy másodlagos e-mail-cím
  • Az Ön „ismert neve”
  • Az Ön által preferált nyelv
  • -
  • Állandó lakhely szerinti ország (nem kötelező)
  • Életkortartomány (nem kötelező)
  • Beosztás (nem kötelező)
  • Szolgálati idő hossza (nem kötelező)
  • Az állás szintje (nem kötelező)
  • Szektor (nem kötelező)
  • Alszektor (nem kötelező)
  • Az Értékelésben adott válaszok – az Ön válaszai a preferenciákkal kapcsolatos kérdésekre.

Ezek a személyes adatok szükségesek ahhoz, hogy képesek legyünk biztosítani termékeinket és szolgáltatásainkat, beleértve a Profilt és a Csoportkereket is. Ezeket az Ön, az (akár az Ön szervezetén vagy munkáltatóján belüli, akár azon kívüli) Akkreditált Trénereink, a forgalmazóink vagy partnereink számára biztosíthatjuk, valamint a jelen adatvédelmi nyilatkozatban megállapított egyéb célokra.

Hogyan gyűjtjük az Ön személyes adatait

Általában akkor gyűjtjük az Ön személyes adatait, amikor Ön meghívást kap vagy regisztrál egy Értékelésre, és amikor elvégzi az Értékelést. Harmadik felektől szintén gyűjthetünk információkat, mint például:

  • Az Ön munkáltatójától vagy szervezetétől (pl. előfordulhat, hogy megkapjuk az Ön nevét és e-mail-címét egy munkatársától vagy a munkáltatójától, amikor arra kérnek bennünket, hogy hívjuk meg Önt egy tanulási élményre);
  • Az Insights-akkreditált Trénerektől, az Insights Adminisztrátoraitól vagy az Ügyféladminisztrátoroktól (pl. amikor meghívót kívánnak küldeni Önnek egy tanulási élményre vagy megszervezik azt); vagy
  • Azoktól a partnereinktől vagy forgalmazóinktól, akik az Insights-t használják, hogy termékeket és szolgáltatásokat biztosítsanak az Ön számára.

Cookie-k

Hitelesítési és elemzési célokból cookie-kat használunk, amikor Ön használja az Értékelést.  Cookie-szabályzatunk itt található.

Hogyan és miért használunk személyes adatokat

Az adatvédelmi törvények értelmében csak megfelelő indokkal használhatunk személyes adatokat. Az ilyen indokok közé tartoznak a következők:

  • a jogi kötelezettségeinknek való megfelelés
  • azzal a személlyel kötött szerződés teljesítése, akinek az adatai felhasználásra kerülnek
  • szerződéskötést megelőző lépések, ahol az egyik szerződéses fél az a személy, akinek az adatai felhasználásra kerülnek
  • jogos érdekeink*, illetve harmadik fél jogos érdekei; vagy
  • ahol Ön hozzájárulást adott.

*Jogos érdek áll fenn, ha a személyes adatok használata olyan üzleti vagy kereskedelmi igényt jelent, amelyet nem haladnak meg annak a személynek a jogai és érdekei, akinek az adatai felhasználásra kerülnek.

Az alábbi táblázat kifejti, hogy milyen módon használjuk a személyes adatokat, és milyen indokaink vannak erre:

Mire használjuk az Ön személyes adatait

A jogalapunk

A termékeink és szolgáltatásaink biztosítása az Ön számára egy, az Ön munkáltatójával és/vagy szervezetével időről időre kötött szerződés értelmében.

Saját jogos érdekünkből, vagy harmadik fél jogos érdekéből – pl. azért, hogy támogassuk az Ön munkáltatóját és/vagy szervezetét az Ön szakmai és tanulási fejlődésében és csapatépítési képességeiben, és biztosítsuk termékeinket és szolgáltatásainkat az Ön számára az Ön munkáltatójával és/vagy szervezetével időről időre kötött szerződésnek megfelelően.

Egy „Profil” létrehozása az Ön által az Insights Értékelés kérdőívére adott válaszok alapján.

Saját jogos érdekünkből, vagy harmadik fél jogos érdekéből – pl. azért, hogy támogassuk Önt és az Ön munkáltatóját és/vagy szervezetét az Ön szakmai és tanulási fejlődésében és csapatépítési képességeiben, és biztosítsuk termékeinket és szolgáltatásainkat az Ön számára az Ön munkáltatójával és/vagy szervezetével időről időre kötött szerződésnek megfelelően.

Időről időre frissített adatmegőrzési szabályzatunktól függően az is előfordulhat, hogy nyilvántartásunkban megőrizzük az értékelésre adott válaszai egy példányát, hogy lehetővé tegyük Önnek az egész életen át tartó tanulási útja nyomon követését az Ön által kitöltött különböző Személyes Profiljai összehasonlításával, valamint azt, hogy több dolgot felfedezhessen önmagával kapcsolatban, és lehetővé tegyük, hogy az Insights-akkreditált Trénerek a teljes tanulási útja során kommunikáljanak Önnel. Ez lehetővé teszi számunkra, hogy teljes körűen biztosítsuk Önnek, mint egyéni felhasználónak szolgáltatásaink előnyeit.

Egy „Csoportkerék” létrehozása, amelynek segítségével láthatja, hogy Ön és mások hogyan helyezkednek el a csapaton belül, és jobban megértheti a csapattagokat és kapcsolódhat hozzájuk.

Saját jogos érdekünkből, vagy harmadik fél jogos érdekéből – pl. azért, hogy támogassuk az Ön munkáltatóját és/vagy szervezetét az Ön szakmai és tanulási fejlődésében és csapatépítési képességeiben, és biztosítsuk termékeinket és szolgáltatásainkat az Ön számára az Ön munkáltatójával és/vagy szervezetével időről időre kötött szerződésnek megfelelően.

Időről időre frissített adatmegőrzési szabályzatunktól függően az is előfordulhat, hogy nyilvántartásunkban megőrizzük a Csoportkeréken belüli pozíciója egy példányát, hogy lehetővé tegyük Önnek az előrehaladása nyomon követését, és lehetővé tegyük, hogy az Insights-akkreditált Trénerek kommunikáljanak Önnel és munkatársaival, a teljes tanulási útjuk során. A különböző Csoportkerék-pozíciói összehasonlításával kézzelfoghatóvá válnak a preferenciáiban és a különböző csapatokban bekövetkező változások az egész életen át tartó tanulási útja során.  Ez a feldolgozás lehetővé teszi számunkra, hogy teljes körűen biztosítsuk Önnek, mint egyéni felhasználónak szolgáltatásaink előnyeit, és kísérjük Önt a Discovery-útja során.

Az Ön személyes adatainak feldolgozása az algoritmusunk révén, egy egyedileg Önre jellemző Személyes Profil létrehozása érdekében. A Személyes Profil célja, hogy segítsen Önnek jobban megérteni önmagát.

Saját jogos érdekünkből, vagy harmadik fél jogos érdekéből – pl. azért, hogy támogassuk az Ön munkáltatóját és/vagy szervezetét az Ön szakmai és tanulási fejlődésében és csapatépítési képességeiben, és biztosítsuk termékeinket és szolgáltatásainkat az Ön számára az Ön munkáltatójával és/vagy szervezetével időről időre kötött szerződésnek megfelelően.

Az Ön kikérdezése az Ön Személyes Profiljával kapcsolatban közvetlenül, vagy egy Insights-akkreditált Tréner révén. Az adatok átküldése az Akkreditált Tréner számára.

Saját jogos érdekünkből, vagy harmadik fél jogos érdekéből – pl. azért, hogy támogassuk az Ön munkáltatóját és/vagy szervezetét az Ön szakmai és tanulási fejlődésében és csapatépítési képességeiben, és biztosítsuk termékeinket és szolgáltatásainkat az Ön számára az Ön munkáltatójával és/vagy szervezetével időről időre kötött szerződésnek megfelelően. A coaching célja továbbá annak elősegítése, hogy jobban megértse önmagát.

Műhelyfoglalkozás vagy tanulási esemény biztosítása Ön, a munkatársai és a résztvevők számára.

Saját jogos érdekünkből, vagy harmadik fél jogos érdekéből – pl. azért, hogy támogassuk az Ön munkáltatóját és/vagy szervezetét az Ön szakmai és tanulási fejlődésében és csapatépítési képességeiben, és biztosítsuk termékeinket és szolgáltatásainkat az Ön számára az Ön munkáltatójával és/vagy szervezetével időről időre kötött szerződésnek megfelelően. Az Esemény célja továbbá annak elősegítése, hogy jobban megértse önmagát.

Jogi kötelezettségeink teljesítése (mint például a résztvevők nyilvántartása a tűzbiztonsági rendeletek szerint).

Hozzáférés biztosítása az Értékeléshez.

Saját jogos érdekünkből, vagy harmadik fél jogos érdekéből – pl. azért, hogy támogassuk az Ön munkáltatóját és/vagy szervezetét az Ön szakmai és tanulási fejlődésében és csapatépítési képességeiben, és biztosítsuk termékeinket és szolgáltatásainkat az Ön számára az Ön munkáltatójával és/vagy szervezetével időről időre kötött szerződésnek megfelelően.

Annak lehetővé tétele, hogy Ön szükség szerint hozzáférhessen és használhassa termékeinket és szolgáltatásainkat. A másodlagos e-mail-címet azért kérdezzük, hogy lehetővé tegyük Önnek a fiókja helyreállítását, ha elveszíti a jelszavát, vagy hozzáférést biztosítsunk Önnek a Profiljához, ha távozott a munkáltatójától vagy attól a szervezettől, amelyen keresztül kitöltötte az Értékelés kérdőívét.

Az Ön számára biztosított termékekkel és szolgáltatásokkal kapcsolatos visszajelzések kérése és azok alapján további lépések tétele.

Jogos érdekeink, illetve harmadik fél jogos érdekei alapján – hogy segítsen jó színvonalú termékeket és szolgáltatásokat biztosítani.

Az Önnel fennálló kapcsolatunk kezelése, és hozzáférés biztosítása az Ön számára a termékeinkhez.

Saját jogos érdekünkből, vagy harmadik fél jogos érdekéből – azért, hogy kapcsolatot tartsunk felhasználóinkkal, és biztosítsuk, hogy (adatmegőrzési szabályzatunktól függően) felhasználóink hozzáférhessenek termékeinkhez és szolgáltatásainkhoz a teljes tanulási útjuk során, bármely más kapcsolat megléte vagy módosulása ellenére, például összeolvadás, szétválás, a vállalati összetétel vagy a szervezet arculatának változása, amelyek során Ön kitölt bármilyen Értékelési kérdőívet, az Ön munkáltatói vagy foglalkozási jogviszonyában bekövetkező bármely változás, valamint az Insights és bármely ügyfele, partnere, forgalmazója vagy egyéb közvetítője közötti megállapodásban bekövetkező bármely változás.

Belső nyilvántartásaink frissítése és fejlesztése.

A jogi és szabályozási kötelezettségeinknek való megfelelés (pl. a nyilvántartások pontosságának és naprakészségének biztosítása). 

Saját jogos érdekünkből, illetve harmadik fél jogos érdekéből pl. annak biztosítása, hogy kapcsolatban maradunk a felhasználóinkkal a szolgáltatásaink biztosításával kapcsolatban.

Az üzleti szabályzatok – pl. a biztonsággal és az internethasználattal kapcsolatos szabályzatok – betartásának biztosítása.

Saját jogos érdekünkből, illetve harmadik fél jogos érdekéből pl. annak biztosítása, hogy követjük a saját belső eljárásainkat, hogy a legjobb szolgáltatást nyújthassuk Önnek.

A szabályozó testületek által végzett auditokkal, vizsgálatokkal vagy kivizsgálásokkal kapcsolatos, vagy azokhoz szükséges információk gyűjtése és biztosítása.

A jogi és szabályozási kötelezettségeinknek való megfelelés.

Működési indokok, például a hatékonyság, a képzés és a minőség javítása.

Saját jogos érdekünkből, illetve harmadik fél jogos érdekéből pl. a lehető leghatékonyabb működés, hogy a tőlünk telhető legjobb szolgáltatást nyújthassuk Önnek.

Kutatási és fejlesztési célokból, mint például új termékek fejlesztése, a meglévő termékek fejlesztése, valamint a minőség fenntartása és javítása.

Saját jogos érdekünkből, illetve harmadik fél jogos érdekéből pl. a lehető legjobb működés, hogy a tőlünk telhető legjobb szolgáltatást nyújthassuk Önnek.

Statisztikai elemzés, amely segít a belső gyakorlataink kezelésében, pl. a pénzügyi teljesítményünkkel, az ügyfeleinkkel, a munkák típusával vagy egyéb hatékonysági intézkedésekkel kapcsolatban.

Saját jogos érdekünkből, illetve harmadik fél jogos érdekéből pl. a lehető leghatékonyabb működés, hogy a tőlünk telhető legjobb szolgáltatást nyújthassuk Önnek.

A jogosulatlan hozzáférések és a rendszerek módosításainak megakadályozása.

Saját jogos érdekünkből, illetve harmadik fél jogos érdekéből, pl. olyan bűncselekmények megakadályozása és észlelése, amelyek kárt okozhatnak számunkra vagy az Ön számára.


A jogi és szabályozási kötelezettségeinknek való megfelelés.

Külső auditok és minőségellenőrzések, pl. ISO akkreditációkhoz és könyvvizsgálathoz.

Saját jogos érdekünkből, illetve harmadik fél jogos érdekéből, pl. az akkreditációink megőrzése, hogy bizonyíthassuk a kiváló működést.


A jogi és szabályozási kötelezettségeinknek való megfelelés.

Az Ön Profiljának és a Csoportkerekek példányainak biztosítása a forgalmazóinkon és partnereinken belül működő Insights-akkreditált Trénerek* számára.

Az Insights vagy egy harmadik fél jogos érdekéből – pl. lehetővé tenni a forgalmazóink és partnereink számára, hogy az Insights termékeit és szolgáltatásait magukban foglaló termékeket és szolgáltatásokat biztosítsanak az Ön számára.

Jóváhagyást előíró joghatóságok

Amennyiben Ön az adatai feldolgozásához jóváhagyást megkövetelő joghatóságban élő személy, kifejezett hozzájárulását fogjuk kérni, mielőtt gyűjtenénk vagy használnánk az Ön adatait, kivéve, ha képesek vagyunk kikövetkeztetni a hozzájárulását az Ön tetteiből vagy azok hiányából. A jóváhagyás megfelelő formájának megállapításakor figyelembe vesszük a személyes információk érzékenységét, az információk gyűjtésére vonatkozó indokainkat, valamint az Ön, mint érintett észszerű elvárásait. Amikor az Ön személyes adatait új célokra használjuk, dokumentáljuk ezt az új célt, és kérjük az Ön hozzájárulását ehhez.

A személyes adatok értékesítése

Az Insights díjat számít fel az Ön munkáltatója vagy szervezete számára a nyújtott szolgáltatásokért, de nem értékesít személyes adatokat harmadik felek számára.

A személyes adatok különleges kategóriái

A különleges kategóriába tartozó adatok olyan témákat foglalnak magukban, mint a faji hovatartozás, a politikai meggyőződés és a vallási hiedelmek, a szakszervezeti tagság, az egészségi állapot és a személy szexuális életét illető adatok. Ezek nagyobb védelmet igényelnek, mivel nagyon érzékenyek, és befolyásolhatják a személy jogait és szabadságait. Az Insights nem használ különleges kategóriába tartozó személyes adatokat.

Kivel osztjuk meg az Ön személyes adatait

Rutinszerűen megosztjuk a személyes adatokat a következőkkel:

  • Az Insights-akkreditált Trénerekkel, akik képzettséget szereztek arra, hogy tanulási élményeket biztosítsanak a résztvevők vagy felhasználók számára. Az Insights-akkreditált Trénerek lehetnek az Insights munkavállalói vagy tanácsadói, az Ön munkáltatójának vagy szervezetének munkavállalói vagy tanácsadói, vagy egy partnerünk vagy forgalmazónk munkavállalói vagy tanácsadói.
  • A tanulási élmények szervezésében segítő adminisztratív személyzettel
  • Olyan munkavállalókkal vagy más szervezetekkel, akik számára Ön esetleg munkát végez. Ez csak a Csoportkerekekre korlátozódik.
  • Forgalmazóinkkal és partnereinkkel, ahol ők biztosítják az Insights termékeit és szolgáltatásait
  • A nevünkben feldolgozási szolgáltatásokat végző személyekkel. Ahol adatfeldolgozókat használunk, biztosítjuk, hogy megfelelő szerződéseink legyenek érvényben velük, és hogy feldolgozóinkra szigorú kötelezettségek vonatkozzanak az utasításaink követésével kapcsolatban

Előfordulhat, hogy megosztjuk az Ön adatait más harmadik felekkel, ha Ön erre kér minket.

Az Ön személyes adataihoz való hozzáférést azokra korlátozzuk, akiknek tényleges üzleti igénye van az adatokhoz való hozzáférésre. Az Ön információit feldolgozó személyek kizárólag engedélyezett módon végezhetik a feldolgozást, és titoktartási kötelezettség vonatkozik rájuk. Ahol az Ön munkáltatója megszerzi vagy feldolgozza az Ön bármely személyes adatát, ezt független feldolgozóként teszi; munkáltatójának jogalappal kell rendelkeznie az ilyen feldolgozásra vonatkozóan, és tájékoztatnia kell Önt arról, hogy milyen módon és miért dolgozza fel az Ön adatait. A munkáltatók számára nem biztosítunk Profilokat, de előfordulhat, hogy Csoportkerekeket biztosítunk számukra.

Az is előfordulhat, hogy az Insights cégcsoport tagjai megosztanak egymással személyes adatokat. Rendelkezünk csoporton belüli, érvényes megállapodásokkal annak biztosítása érdekében, hogy védjünk minden ilyen módon megosztott személyes adatot.

Hol tároljuk az Ön személyes adatait

Az információkat AWS-szervereinken, Dublinban tároljuk, valamint tárolhatjuk azokat irodáinkban, a cégcsoportunkhoz tartozó cégek, harmadik fél ügynökségek, az Insights partnereinek és forgalmazóinak, a szolgáltatók, képviselők és ügynökök irodáiban, a fentiekben leírt módon (lásd: „Kivel osztjuk meg az Ön személyes adatait”).

Előfordulhat, hogy e harmadik felek között olyan felek is vannak, akik székhelye az Európai Gazdasági Térségen kívül vagy az Ön tartózkodási helyétől eltérő helyen található.

Az Ön személyes adatainak továbbítása az Ön tartózkodási helyén kívüli helyre – nemzetközi adattovábbítások

Annak érdekében, hogy biztosíthassuk Önnek szolgáltatásainkat, időnként meg kell osztanunk az Ön személyes adatait az Egyesült Királyságon, az Európai Gazdasági Térségen (EGT) vagy az Ön tartózkodási helyén kívül, például:

  • a cégcsoportunkon belüli irodáinkkal vagy egyéb vállalatokkal;
  • a szolgáltatóinkkal
  • az ügyfeleinkkel
  • akkreditált trénereinkkel
  • partnereinkkel és forgalmazóinkkal
  • amennyiben az Ön lakhelye az Egyesült Királyságon/az EGT-n kívül van, továbbítanunk kell az Ön személyes adatait az Egyesült Királyságban/az EGT-n belül lévő szervereinkre és vissza az Ön tartózkodási helyére
  • ahol az Ön számára nyújtott szolgáltatásoknak nemzetközi dimenziója van.

Csak akkor végzünk nemzetközi továbbítást az Ön adataira vonatkozóan, ha megfelelő, érvényes szabályzatokkal, eljárásokkal és óvintézkedésekkel rendelkezünk, valamint van jogalapunk a vonatkozó törvényekkel összhangban.

Mennyi ideig őrizzük meg az Ön személyes adatait

Ön bármikor kérheti, hogy töröljük a személyes adatait a nyilvántartásainkból. Ehhez küldjön egy e-mailt a következő címre: clientservices@insights.com.

Ellenkező esetben az adatok gyűjtését és feldolgozását, majd az eredmények Önnel történő megosztását követően az adatokat megőrizzük:

  • hogy válaszolhassunk az Ön kéréseire, kérdéseire, panaszaira vagy igényeire
  • hogy meggyőződhessünk arról, hogy tisztességesen bántunk Önnel
  • hogy vezethessük a törvények által előírt nyilvántartásokat
  • arra az esetre, ha Ön szeretné, hogy idővel nyomon kövessük a Profiljában és a Csoportkeréken belüli pozíciójában bekövetkező változásokat

Az Ön személyes adatait csak a fent felsorolt célokból szükséges ideig őrizzük meg. A célok megszűnésekor automatikusan töröljük vagy anonimizáljuk az Ön személyes adatait.

A negyedik cél – az Ön fejlődésének nyomon követése – esetén ez bizonyos inaktív időszak elteltét jelenti. Inaktivitás lehet például a következő:

Nem történt Profil létrehozása a legutóbbi 2,5 évben

Nem töltötték le a Profilt a legutóbbi 2,5 évben

Nem adtak Profilt egy Csoportkerékhez a legutóbbi 2,5 évben

De Ön mindig kérheti az adatai törlését.

Az anonimizált adatok többé nem tudják azonosítani Önt, és a törvények szerint az ilyen adatok nem jelentenek kockázatot az egyéni szabadságokra nézve, így az ilyen adatokat bármilyen célra használhatjuk. A teljes egyértelműség kedvéért azzal kapcsolatban, hogy hogyan használjuk az Ön adatait, még azok teljes anonimizálását követően is: a névtelenített adatokat felhasználhatjuk IT-rendszereink tesztelésére, kutatásra, adatelemzésre, szolgáltatásaink javítására és új termékek, valamint funkciók fejlesztésére. Emellett a névtelenített adatokat megoszthatjuk másokkal.

Az Ön jogai

Ön a következő jogokkal rendelkezik, amelyeket ingyenesen gyakorolhat:

Hozzáférés

Az a jog, amely szerint meg kell kapnia a személyes adatai másolatát

Helyesbítés

Az a jog, amely szerint kérheti tőlünk a személyes adataiban lévő hibák helyesbítését

Elfeledtetés

Az a jog, amely szerint kérheti tőlünk a személyes adatai törlését

Az adatkezelés korlátozása

Az a jog, amely szerint kérheti tőlünk a személyes adatai feldolgozásának korlátozását

Adathordozhatóság

Az a jog, hogy a számunkra megadott személyes adatait megkapja egy strukturált, általánosan használt és géppel olvasható formátumban és/vagy hogy ezeket az adatokat továbbítsuk egy harmadik fél számára

Tiltakozás

A tiltakozáshoz való jog: 
– bármikor tiltakozhat az ellen, hogy személyes adatait direktmarketing célokra (a profilalkotást is beleértve) dolgozzák fel. Az Insights nem végez ilyen feldolgozást.
– tiltakozhat az ellen, hogy személyes adatait a továbbiakban feldolgozzuk, pl. a saját jogos érdekeinkből végzett feldolgozás ellen.

Ne legyen automatizált egyedi döntéshozatal tárgya

Ön jogosult arra, hogy ne terjedjen ki Önre az olyan, kizárólag automatizált adatkezelésen (ideértve a profilalkotást is) alapuló döntés hatálya, amely Önre nézve joghatással járna vagy Önt hasonlóképpen jelentős mértékben érintené. Az Insights nem végez ilyen feldolgozást.

Az e jogok mindegyikével kapcsolatos további információkért, beleértve azt is, hogy az egyes jogok milyen körülmények között alkalmazandók, lásd: Az Egyesült Királyság Információügyi Biztosának Hivatala (ICO) által kiadott útmutatást a személyek általános adatvédelmi rendelet szerinti jogairól.

Amennyiben gyakorolni kívánja e jogok bármelyikét, kérjük:

  • írjon e-mail adatvédelmi tisztviselőnknek a következő e-mail-címen: dpo@insights.com; és
  • tájékoztasson minket:
    • mely jogát (jogait) kívánja gyakorolni, és
    • kérése mely információkkal kapcsolatos.

Az Ön adatai biztonságának megőrzése érdekében előfordulhat, hogy személyazonossága és címe igazolására kell kérnünk, mielőtt bármilyen információt megadhatnánk Önnek.

A személyes adatok biztonságának védelme

Megfelelő biztonsági intézkedéseink vannak érvényben annak érdekében, hogy megakadályozzuk a személyes adatok véletlenszerű elvesztését vagy az azokhoz való jogellenes hozzáférést.

Emellett olyan eljárások is érvényben vannak, amelyekkel kezelhetjük az adatok biztonságának bármely feltételezett megsértését. Az adatok biztonságának feltételezett megsértéséről értesítjük Önt és a vonatkozó szabályozó hatóságokat, amennyiben erre jogilag kötelesek vagyunk.

Hogyan tehet panaszt

Reméljük, hogy meg tudjuk oldani minden esetleges kérését vagy aggályát az Ön adatainak általunk történő használatával kapcsolatban.

Az általános adatvédelmi rendelet emellett biztosítja Önnek a jogot arra is, hogy panaszt nyújtson be egy felügyeleti hatósághoz, különösen az Európai Unió (vagy az Európai Gazdasági Térség) azon államában, ahol Ön dolgozik, életvitelszerűen él, vagy ahol az adatvédelmi törvények állítólagos megsértése történt. Az Egyesült Királyságban a felügyeleti hatóság az információügyi biztos, akivel a következő e-mail-címen: https://ico.org.uk/concerns vagy telefonszámon: 0303 123 1113 veheti fel a kapcsolatot. Az információügyi biztossal kapcsolatba léphet, függetlenül attól, hogy Ön az Egyesült Királyságban él-e.

Az EGT-ben, Svájcban és bizonyos nem európai országokban (ideértve az Egyesült Államokat és Kanadát is) működő hatóságok elérhetőségei itt találhatók.

Hogyan veheti fel velünk a kapcsolatot

Forduljon adatvédelmi tisztviselőnkhöz levélben, e-mailben vagy telefonon:

dpo@insights.com

Insights Learning & Development Ltd

Terra Nova

3 Explorer Road

Dundee

DD2 1EG

+44 (0)1382 908050

Az adatvédelmi tisztviselő (Data Protection Officer) elérhetőségei:

DPO@insights.com

Segítsünk vállalkozásának még ma. Lépjen velünk kapcsolatba most, hogy megkezdhesse az utat.

Lépjen velünk kapcsolatba