Global Coverage

Visit this country's website View our global coverage

Insights Online obavijest o privatosti za hrvatski jezik

Dobro došli u Obavijest o privatnost za Insights online upitnik („upitnik”).

Pročitajte i provjerite jeste li razumjeli ovu obavijest o privatnosti prije korištenja upitnika. Ako nešto ne razumijete, obratite nam se.

Ako dajete osobne podatke druge osobe, prije slanja njenih osobnih podataka, provjerite razumije li ovu obavijest o privatnosti. Recite joj točno što radite u njeno ime.

Nemojte nam davati osobne podatke ako nemate pravo to raditi.

Ova obavijest o privatnosti:

 • sadrži važne informacije o nama i kako i zašto prikupljamo, čuvamo i dijelimo Vaše osobne podatke.
 • objašnjava Vaša prava vezano za Vaše osobne podatke
 • daje Vam upute kako da se obratite nama ili Nadzornom tijelu Ujedinjenog Kraljevstva, Uredu povjerenika za informacije (ICO), ako imate pitanja ili Vas nešto brine, ili želite ostvariti svoja prava
 • objašnjava Vam kako podnijeti pritužbu

Želimo Vam omogućiti da razumijete kako i zašto prikupljamo Vaše osobne podatke i kako se oni koriste tijekom tog postupka.

Ova obavijest o privatnosti objavljena je 21. 12. 2020., a zadnji put je ažurirana [8. 10. 2021.]

Neprekidno nastojimo poboljšati svoje procese i s vremena na vrijeme ćemo ažurirati ovu obavijest. Obavještavat ćemo Vas o novostima putem adrese elektroničke pošte koju ste nam dali dok ste koristili upitnik, stoga Vas molimo javite nam ako se Vaši podaci promijene.

Riječi u ovoj obavijesti pisane velikim početnim slovom koje nisu na početku rečenice su imena ili imaju posebno značenje definirano u ovoj obavijesti (odnosi se samo na englesku verziju).

Tko smo mi?

Mi smo Insights Learning and Development Limited, tvrka registrirana u Škotskoj pod brojem SC107074, a u ovoj obavijesti riječi „mi”, „naš”, „nama” ili „nas” odnose se na Insights Learning and Development Limited i naše podružnice.  Ova obavijest o privatnosti uređuje naše postupke u vezi s upitnikom i svim osobnim podacima koje nam dajete putem upitnika. Ne uređuje postupke drugih strana.

Tvrtka Insights Learning and Development Limited registrirana je na adresi Terra Nova, 3 Explorer Road, Technology Park, Dundee, DD2 1EG.

Vaše osobne podatke prikupljamo putem našeg upitnika. Mi koristimo, zadržavamo i odgovorni smo za te podatke i izvršavamo sve naše aktivnosti u skladu sa svim mjerodavnim zakonima. To su uglavnom Zakon o zaštiti podataka Ujedinjenog Kraljevstva iz 2018. godine (UK Data Protection Act 2018) i Opća uredba o zaštiti podataka Ujedinjenog Kraljevstva (UK General Data Protection Regulation).  U slučaju kad svoje osobne podatke dajete nekoj od naših podružnica, ona će možda postupati s Vašim osobnim podacima u skladu sa svojim lokalnim zakonima o zaštiti podataka.

U zakonu Ujedinjenog Kraljevstva mi smo definirani kao voditelj obrade.

Ako ste klijent nekog distributera ili partnera tvrtke Insights, što bi mogao biti slučaj ako Vam je upitnik dala organizacija koja niti je Vaš poslodavac, niti tvrtka Insights, također trebate pročitati i obavijest o privatnosti tog distributera ili partnera.

Distributeri i partneri mogu koristiti Vaše osobne podatke za svoje svrhe, sve dok za to postoji zakonska osnova. Ta organizacija treba Vam to jasno dati do znanja i treba Vam dati svoju obavijest o privatnosti. Tvrtka Insights nije odgovorna za aktivnosti obrade podataka koje provode njeni distributeri ili partneri, koji djeluju kao neovisni voditelji obrade. Kao neovisni voditelji obrade, oni određuju svrhu, način i alate za svoje aktivnosti obrade. Ako imate problema s načinom na koji neki od naših partnera ili distributera postupa s Vašim podacima, trebate mu se obratiti direktno ili preko regulatornog tijela, ali molimo Vas da nas obavijestite o tome. Mi takve stvari uzimamo vrlo ozbiljno i istražit ćemo sve pritužbe, a prema Vašim dojavama postupat ćemo s poštovanjem. Ako niste sigurni pristupate li jednom od naših upitnika preko partnera ili distributera, molimo Vas obratite nam se.

Što su to upitnik i timski kotač?

Upitnik

Upitnik će tražiti da odgovorite na niz pitanja. Vaše odgovore obradit će naš algoritam kako bi se izradio Vaš osobni „profil“ koji odgovara samo Vama. Vaš profil sastoji se od grafikona i dijelova s tekstom koji opisuju kako netko s Vašim preferencijama može bolje razumjeti sebe i druge. Koristimo te informacije da bismo omogućili vaše putovanje samoupoznavanja uz tvrtku Insights.

Iako mi koristimo odgovore na naša pitanja kako bismo izradili profil, mi ne „izrađujemo profil“ u smislu kako je to opisano u Zakonu o privatnosti Ujedinjenog Kraljevstva, jer ne koristimo Vaše informacije u svrhe automatiziranog donošenja odluka.

Vaš će vam profil biti dan u kontekstu učenja ili usmjeravanja.

Timski kotač

Pored profila, tvrtka Insights može izraditi timski kotač koji identificira i bilježi omiljene boje u profilu svakog člana tima na grafikon u obliku kotača i na taj način prikazuje koje su preferencije tog tima. U ovom kontekstu tim može značiti timove na odjelu, skupine suradnika, ili druge skupine pojedinaca, uključujući i one na edukacijskom događanju. Timski kotači dizajnirani su kako bi pomogli članovima tima da se bolje međusobno razumiju i da učinkovitije komuniciraju tako što će koristiti i naučiti kako identificirati preferencije po boji za svakog člana tima. Timske kotače mogu izraditi akreditirani praktičari tvrtke Insights, administratori klijenta i administratori tvrtke Insights te ih se može podijeliti s drugim članovima Vašeg tima, našim partnerima i Vašim poslodavcem ili organizacijom.

Akreditirani praktičari tvrtke Insights su osobe koje su prošle obuku, upute i postupak akreditacije tvrtke Insights, i koje smiju koristiti i isporučiti proizvode tvrtke Insights; administratori klijenta su zaposlenici ili izvođači radova poslodavaca ili organizacija koje zahtijevaju ispunjavanje upitnika i djeluju u administrativnoj ulozi kao pomoć akreditiranim praktičarima tvrtke Insights; administratori tvrtke Insights su zaposlenici tvrtke Insights koji izvršavaju administrativne zadatke.

Uporaba i stvaranje profila i timskih kotača ograničeni su i uređeni našim Pravilnikom o prihvatljivoj uporabi, koji možete pronaći ovdje.

Klijentima, distributerima ili partnerima tvrtke Insights nije dopušteno stvaranje ili uporaba profila ili timskih kotača na način koji nije u skladu s Pravilnikom o prihvatljivoj uporabi, osim ako za to imaju zakonsku osnovu. U tom slučaju trebali biste od njih primiti obavijest o privatnosti u kojoj se navodi o kojoj se zakonskoj osnovi radi i u kojoj je objašnjeno kako i zašto će obrađivati Vaše podatke.  Provjerite jeste li pročitali sve obavijesti o privatnosti koje ste primili kako biste se uvjerili da razumijete kako razne strane koje imaju pristup obrađuju Vaše osobne podatke.

Izuzeće

Imate pravo ne pružiti nam svoje osobne podatke. Također imate pravo izuzeti se iz sudjelovanja u osobnim profilima i/ili timskim kotačima u svakom trenutku slanjem elektroničke pošte na: clientservices@insights.com.

Ako ne pružite svoje osobne podatke, ili se odlučite izuzeti, to može dovesti do našeg kašnjenja u pružanju ili nemogućnosti pružanja nekih od naših proizvoda i usluga ili možda nećete moći primiti sve njihove pogodnosti. Bez obzira na to, nemate nikakvu obvezu dati nam podatke koje tražimo, i imate puno pravo zatražiti izuzeće u bilo kojem trenutku.

Osobni podaci koje prikupljamo

Kada pristupite upitniku ili ga koristite, možda ćemo prikupljati sljedeće informacije:

 • Vaše ime i prezime
 • Adresu e-pošte na radnom mjestu
 • Sekundarnu adresu e-pošte
 • Vaše ime „poznat/a kao“
 • Jezik na kojem želite komunicirati
 • Zamjenice kojima želite da Vas oslovljavamo
 • Zemlju prebivališta (neobavezno)
 • Dobnu skupinu (neobavezno)
 • Naziv radnog mjesta (neobavezno)
 • Radni staž (neobavezno)
 • Stupanj Vašeg radnog mjesta (neobavezno)
 • Odjel (neobavezno)
 • Pododjel (neobavezno)
 • Odgovori na upitnik – Vaši odgovori na pitanja o preferencijama.

Ti osobni podaci potrebni su kako bi nam omogućili da pružimo svoje proizvode i usluge, uključujući profil i timski kotač. Možemo ih pružiti Vama, našim akreditiranim praktičarima (bez obzira na to jesu li iz Vaše organizacije ili kod vašeg poslodavca ili ne), našem distributeru ili partneru te za druge svrhe navedene u ovoj obavijesti o privatnosti.

Na koji način se prikupljaju Vaši osobni podaci

Vaše osobne podatke uglavnom prikupljamo kada ste pozvani ili kada se registrirate za upitnik i kada ispunjavate upitnik. Možemo prikupiti podatke i od trećih strana kao što su:

 • Vaš poslodavac ili organizacija (npr. možemo dobiti Vaše ime i adresu e-pošte od suradnika ili poslodavca kada nas zamole da Vas pozovemo na edukacijski događaj);
 • Akreditirani praktičar tvrtke Insights, administrator tvrtke Insights ili administrator klijenta (npr. kada Vas požele pozvati ili dogovoriti edukacijski događaj); ili
 • Naši partneri ili distributeri koji koriste tvrtku Insights kako bi Vam pružili proizvode i usluge.

Kolačići

Koristimo kolačiće u svrhu autentifikacije i analitike kada koristite upitnik.  Naš Pravilnik o kolačićima nalazi se ovdje.

Kako i zašto koristimo osobne podatke

Prema zakonu o zaštiti podataka, osobne podatke možemo koristiti jedino ako za to imamo opravdani razlog. Takvi razlozi su:

 • da bismo ispunili svoje zakonske obveze
 • da bismo izvršili ugovor s osobom čiji podaci će se koristiti
 • da bismo poduzeli korake prije sklapanja ugovora s osobom čiji podaci će se koristiti
 • radi naših legitimnih interesa* ili interesa treće strane; ili
 • jer ste dali privolu.

* Legitimni interes postoji ako postoji poslovna ili komercijalna potreba za korištenjem osobnih podataka, koju ne nadjačavaju prava i interesi osobe čiji podaci će se koristiti.

Tablica u nastavku objašnjava na koji način koristimo osobne podatke i naše razloge za to:

Za što koristimo Vaše osobne podatke

Naša zakonska osnova

Da bismo Vam s vremena na vrijeme pružili usluge i proizvode temeljem ugovora koji imamo s Vašim poslodavcem i/ili organizacijom.

Za naše legitimne interese ili interese treće strane – npr. kao podrška Vašem poslodavcu i/ili organizaciji u Vašem profesionalnom i obrazovnom razvoju i vještinama izgradnje tima, kao i da Vam s vremena na vrijeme ponudimo svoje proizvode i usluge u skladu s ugovorom koji imamo s njima.

Kako bismo izradili profil na temelju Vaših odgovora na naš Insights upitnik.

Za naše legitimne interese ili interese treće strane – npr. kao podrška Vama i Vašem poslodavcu i/ili organizaciji u Vašem profesionalnom i obrazovnom razvoju i vještinama izgradnje tima, kao i da Vam s vremena na vrijeme ponudimo svoje proizvode i usluge u skladu s ugovorom koji imamo s njima.

Ovisno o našoj politici zadržavanja podataka, s vremena na vrijeme možemo sačuvati kopiju Vaših odgovora na upitnik kako bismo Vam omogućili da pratite svoje dugoročno učenje uspoređujući razne osobne profile koje ste ispunili i otkrijete više o sebi i kako bismo omogućili akreditiranim praktičarima tvrtke Insights da komuniciraju s Vama tijekom procesa učenja. Na taj način možemo Vam kao pojedincu pružiti sve pogodnosti naših usluga.

Da bismo izradili timski kotač i omogućili Vam da vidite kako Vi i drugi pripadate svojemu timu i da biste bolje razumjeli i povezali se s članovima tima.

Za naše legitimne interese ili interese treće strane – npr. kao podrška Vašem poslodavcu i/ili organizaciji u Vašem profesionalnom i obrazovnom razvoju i vještinama izgradnje tima, kao i da Vam s vremena na vrijeme ponudimo svoje proizvode i usluge u skladu s ugovorom koji imamo s njima.

Ovisno o našoj politici zadržavanja podataka, s vremena na vrijeme možemo sačuvati i kopiju Vašeg položaja na timskom kotaču kako bismo Vam omogućili da pratite svoj napredak i kako bismo omogućili akreditiranim praktičarima tvrtke Insights da komuniciraju s Vama i Vašim suradnicima tijekom procesa učenja. Usporedba raznih položaja na timskom kotaču omogućit će da jasno vidite promjene u svojim sklonostima i u raznim timovima tijekom Vašeg dugoročnog učenja.  Na taj način možemo Vam kao pojedincu pružiti sve pogodnosti svojih usluga i biti uz Vas na putu otkrivanja.

Da bismo obrađivali Vaše osobne podatke kroz naš algoritam kako bismo stvorili osobni profil koji je jedinstven za Vas. Osobni profil dizajniran je kako bi Vam pomogao da sami sebe bolje razumijete.

Za naše legitimne interese ili interese treće strane – npr. kao podrška Vašem poslodavcu i/ili organizaciji u Vašem profesionalnom i obrazovnom razvoju i vještinama izgradnje tima, kao i da Vam s vremena na vrijeme ponudimo svoje proizvode i usluge u skladu s ugovorom koji imamo s njima.

Kako bismo Vas upoznali s Vašim osobnim profilom bilo izravno bilo uz pomoć akreditiranog praktičara tvrtke Insights. Za prijenos podataka akreditiranom praktičaru.

Za naše legitimne interese ili interese treće strane – npr. kao podrška Vašem poslodavcu i/ili organizaciji u Vašem profesionalnom i obrazovnom razvoju i vještinama izgradnje tima, kao i da Vam s vremena na vrijeme ponudimo svoje proizvode i usluge u skladu s ugovorom koji imamo s njima. Osobni profil dizajniran je kako bi Vam pomogao da sami sebe bolje razumijete.

Kako bismo mogli organizirati radionicu ili edukacijski događaj za Vas i druge kolege i polaznike.

Za naše legitimne interese ili interese treće strane – npr. kao podrška Vašem poslodavcu i/ili organizaciji u Vašem profesionalnom i obrazovnom razvoju i vještinama izgradnje tima, kao i da Vam s vremena na vrijeme ponudimo svoje proizvode i usluge u skladu s ugovorom koji imamo s njima. I doživljaj je dizajniran kako bi Vam pomogao da sami sebe bolje razumijete.

Kako bismo zadovoljili naše zakonske obveze kao što je čuvanje evidencije polaznika radi protupožarnih propisa.

Kako bismo Vam omogućili pristup upitniku.

Za naše legitimne interese ili interese treće strane – npr. kao podrška Vašem poslodavcu i/ili organizaciji u Vašem profesionalnom i obrazovnom razvoju i vještinama izgradnje tima, kao i da Vam s vremena na vrijeme ponudimo svoje proizvode i usluge u skladu s ugovorom koji imamo s njima.

Kako bismo Vam omogućili pristup i uporabu naših proizvoda i usluga prema potrebi. Tražimo sekundarnu adresu elektroničke pošte kako bismo Vam omogućili da oporavite svoj račun u slučaju gubitka zaporke ili Vam omogućili pristup Vašem profilu nakon što ste otišli od poslodavca ili iz organizacije preko kojih ste ispunili upitnik.

Traženje povratnih informacija i djelovanje u skladu s povratnim informacijama o proizvodima i uslugama koje smo Vam pružili.

Za naše legitimne interese ili interese treće strane – kako bi nam pomoglo da pružimo proizvode i usluge dobrog standarda.

Kako bismo upravljali našim trajnim odnosom i pružili Vam pristup našim proizvodima.

Za naše legitimne interese ili interese treće strane – održavanje veze s našim korisnicima i osiguravanje da (u skladu s našim pravilima o zadržavanju podataka) naši korisnici mogu pristupiti našim proizvodima i uslugama tijekom svog dugoročnog učenja, bez obzira na postojanje ili promjenu u drugim odnosima, na primjer pripajanje, razdvajanje, promjene u korporativnom ustrojstvu ili identitetu organizacije preko koje ispunjavate upitnik, promjene poslodavca ili radnog statusa kao i promjene u dogovorima između tvrtke Insights i bilo kojeg od njenih klijenata, partnera, distributera ili drugih posrednika.

Ažuriranje i poboljšanje naših internih evidencija.

Kako bismo ispunili svoje zakonske i regulatorne obveze (npr. osigurali točnost i ažuriranost evidencija.) 

Za naše legitimne interese ili interese treće strane, npr. da bismo osigurali da ostanemo povezani sa svojim korisnicima u vezi s pružanjem naših usluga.

Kako bismo osigurali poštivanje naših poslovnih politika, npr. pravila koja se odnose na sigurnost i uporabu interneta.

Za naše legitimne interese ili interese treće strane; npr. da bi se osiguralo da se pridržavamo internih postupaka kako bismo Vam mogli isporučiti najbolju uslugu.

Prikupljanje i davanje informacija potrebnih za revizije ili u vezi s revizijama, upitima ili istragama koje provode nadzorna tijela.

Kako bismo ispunili svoje zakonske i regulatorne obveze.

Poslovni razlozi kao što su poboljšanje učinkovitosti, obuke i kvalitete.

Za naše legitimne interese ili interese treće strane; tj. kako bismo bili što učinkovitiji i mogli Vam isporučiti najbolju moguću uslugu.

U svrhu istraživanja i razvoja, kao što je razvoj novih proizvoda, poboljšanje naših postojećih proizvoda i održavanje i poboljšanje kvalitete.

Za naše legitimne interese ili interese treće strane, tj. kako bismo bili što bolji u onome što radimo i mogli Vam isporučiti najbolju moguću uslugu.

Statističke analize koje nam pomažu upravljati našim internim postupcima, npr. u vezi s našim financijskim rezultatima, bazom klijenata, vrstom posla i drugim mjerama za učinkovitost.

Za naše legitimne interese ili interese treće strane; tj. kako bismo bili što učinkovitiji i mogli Vam isporučiti najbolju moguću uslugu.

Sprečavanje nedopuštenog pristupa i izmjena sustava.

Za naše legitimne interese ili interese treće strane, tj. kako bi se spriječilo i otkrilo kriminalnu aktivnost koja bi mogla štetiti i nama i Vama.


Kako bismo ispunili svoje zakonske i regulatorne obveze.

Vanjske revizije i provjere kvalitete, npr. za ISO akreditacije i revizije naših računa.

Za naše legitimne interese ili interese treće strane, tj. kako bismo zadržali svoje akreditacije kao dokaz da radimo po visokim standardima.


Kako bismo ispunili svoje zakonske i regulatorne obveze

Kako bismo akreditiranim praktičarima* tvrtke Insights kod naših distributera ili partnera mogli dati kopije Vašeg profila i timskih kotača.

Za legitimne interese tvrtke Insights ili interese treće strane – npr. kako bismo omogućili svojim distributerima i partnerima da Vam ponude svoje proizvode i usluge koje uključuju proizvode i usluge tvrtke Insights.

Nadležnosti koje zahtijevaju privolu

Ako ste fizička osoba koja živi na području gdje je potrebna privola za obradu Vaših podataka, zatražit ćemo Vašu izričitu privolu prije prikupljanja ili korištenja Vaših podataka osim ako iz Vaših postupaka ili odsustva postupaka možemo zaključiti da ste dali privolu. Pri određivanju odgovarajućeg oblika privole uzet ćemo u obzir osjetljivost osobnih podataka, razloge zašto ih prikupljamo te Vaša razumna očekivanja kao ispitanika. Kada koristimo osobne podatke za novu svrhu, tu ćemo novu svrhu dokumentirati i za nju zatražiti Vašu privolu.

Prodaja osobnih podataka

Tvrtka Insights naplaćuje Vašem poslodavcu ili organizaciji usluge koje pruža, ali ne prodaje osobne podatke trećima.

Osobni podaci posebne kategorije

Podaci posebne kategorije uključuju podatke kao što su rasa, politička i vjerska uvjerenja, članstvo u sindikatima, zdravlje i podatke u vezi sa spolnim životom osobe. Ti podaci trebaju dodatnu zaštitu jer su vrlo osjetljivi i mogli bi utjecati na prava i slobode osobe.Tvrtka Insights ne koristi osobne podatke posebne kategorije.

S kime dijelimo Vaše osobne podatke

Mi obično dijelimo osobne podatke s:

 • Akreditiranim praktičarima tvrtke Insights koji su obučeni za pružanje edukacijskih događaja sudionicima ili korisnicima. Akreditirani praktičar tvrtke Insights može biti zaposlenik ili savjetnik tvrtke Insights, zaposlenik ili savjetnik Vašeg poslodavca ili organizacije ili zaposlenik ili savjetnik jednog od naših partnera ili distributera.
 • Administrativnim osobljem koje pomaže u organizaciji edukacijskih događaja
 • Poslodavcima i drugim organizacijama za koje možda radite. To je ograničeno samo na timske kotače.
 • Svojim distributerima i partnerima, kada pružaju proizvode i usluge tvrtke Insights
 • Osobama koje obavljaju usluge obrade u naše ime. Kada koristimo izvršitelje obrade, pobrinemo se da s njima imamo sklopljene odgovarajuće ugovore i da su strogo obvezani slijediti naše upute

Možemo podijeliti Vaše podatke s drugim trećim stranama ako to od nas zatražite.

Ograničavamo pristup Vašim osobnim podacima na one strane koje imaju istinsku poslovnu potrebu za pristup Vašim podacima. Oni koji obrađuju Vaše podatke moraju to činiti jedino na ovlašteni način i imaju obvezu čuvanja povjerljivosti. Kada Vaš poslodavac dobije ili obrađuje bilo koji od Vaših osobnih podataka, čini to kao neovisni voditelj obrade; treba imati zakonsku osnovu za tu obradu i mora Vam reći kako i zašto obrađuje Vaše podatke. Mi ne prosljeđujemo profile poslodavcima, ali im možemo dati timske kotače.

Tvrtke članice grupe Insights mogu također međusobno dijeliti osobne podatke. Unutar grupe imamo sporazume koji osiguravaju da su svi osobni podaci koje dijelimo na taj način zaštićeni.

Gdje držimo Vaše osobne podatke

Informacije držimo na našim AWS poslužiteljima u Dublinu i mogu se nalaziti u našim uredima i uredima tvrtki iz naše grupe, agencijama trećih, kod partnera i distributera tvrtke Insights, pružatelja usluga, predstavnika i agenata kao što je opisano gore (vidjeti „S kime dijelimo Vaše osobne podatke“).

Neke od tih trećih strana možda se nalaze izvan Europskog gospodarskog prostora ili izvan lokacije gdje se Vi nalazite.

Prijenos Vaših osobnih podataka izvan lokacije gdje se nalazite – međunarodni prijenosi

Da bismo Vam isporučili svoje usluge, ponekad je neophodno da podijelimo Vaše osobne podatke izvan Ujedinjenog Kraljevstva, Europskog gospodarskog prostora (EEA) ili lokacije na kojoj se nalazite, na primjer:

 • s našim uredima ili drugim tvrtkama iz naše grupe;
 • s našim pružateljima usluga
 • s našim klijentima
 • s našim akreditiranim praktičarima
 • s našim partnerima i distributerima
 • ako se nalazite izvan UK/EEA, trebamo izvršiti prijenos Vaših osobnih podataka na naše poslužitelje u UK/EEA i natrag na Vašu lokaciju
 • kade postoji međunarodna dimenzija usluga koje Vam pružamo.

Međunarodni prijenos Vaših podataka izvršit ćemo samo ako imamo uspostavljena odgovarajuća pravila, postupke i zaštitne mjere kao i zakonsku osnovu u skladu s mjerodavnim pravom.

Kako dugo ćemo čuvati Vaše osobne podatke

Možete zatražiti brisanje svojih podataka iz naših evidencija u bilo kojem trenutku slanjem e-pošte na clientservices@insights.com.

U protivnom, nakon što prikupimo i obradimo podatke te s Vama podijelimo rezultate, podaci će se čuvati:

 • kako bismo odgovorili na Vaše zahtjeve, pitanja, pritužbe ili potraživanja
 • kako bismo osigurali da s Vama postupamo na pravedan način
 • kako bismo čuvali evidencije u skladu sa zakonom
 • u slučaju da želite da pratimo izmjene u Vašem profilu i položaje na timskom kotaču kroz vrijeme

Čuvat ćemo Vaše osobne podatke samo onoliko dugo koliko je potrebno za gore navedene svrhe. Mi ćemo automatski izbrisati ili anonimizirati Vaše osobne podatke kad više ne budu potrebni.

U slučaju četvrte svrhe – praćenje Vašeg razvoja – to znači nakon određenog razdoblja neaktivnosti. Primjeri neaktivnosti mogu uključivati:

Profil nije izrađen tijekom zadnje 2,5 godine

Profil nije preuzet s mreže tijekom zadnje 2,5 godine

Profil nije dodan timskom kotaču tijekom zadnje 2,5 godine

Međutim, uvijek imate mogućnost zatražiti brisanje svojih podataka.

Podaci koji su anonimizirani Vas više ne mogu identificirati i zakon smatra da takvi podaci ne predstavljaju nikakvu opasnost za slobode pojedinca, stoga takve podatke možemo koristiti za bilo koju svrhu. Da biste u potpunosti razumjeli kako koristimo Vaše podatke, čak i nakon što smo ih potpuno anonimizirali, možemo koristiti anonimizirane informacije za testiranje naših IT sustava, istraživanje, analize podataka, poboljšanje naše usluge i razvoj novih proizvoda i svojstava. Možemo također podijeliti anonimizirane informacije s drugima.

Vaša prava

Imate sljedeća prava, koja možete ostvariti besplatno:

Pravo na pristup

Pravo na kopiju svojih osobnih podataka

Pravo na ispravak

Pravo zatražiti od nas da ispravimo pogreške u Vašim osobnim podacima

Pravo na zaborav

Pravo zatražiti od nas da izbrišemo Vaše osobne podatke

Pravo na ograničenje obrade

Pravo zatražiti od nas da ograničimo obradu Vaših osobnih podataka

Pravo na prenosivost podataka

Pravo na dobivanje osobnih podataka koje ste nam dali, u strukturiranom, uobičajeno upotrebljavanom i strojno čitljivom formatu te pravo prenijeti te podatke trećoj strani

Pravo na prigovor

Pravo na prigovor: 
– u bilo kojem trenutku, imate pravo na prigovor na obradu svojih osobnih podataka za svrhe izravnog marketinga (uključujući izradu profila). Tvrtka Insights ne radi takve obrade.
– na nastavak obrade Vaših osobnih podataka, npr. obradu u svrhu naših legitimnih interesa.

Pravo da se na Vas ne odnosi automatizirano pojedinačno donošenje odluka

Pravo da se na Vas ne odnosi odluka koja se temelji isključivo na automatiziranoj obradi (uključujući izradu profila), koja proizvodi pravne učinke ili na sličan način značajno utječe na Vas. Tvrtka Insights ne radi takve obrade.

Za dodatne informacije o svakom od navedenih prava, uključujući i okolnosti u kojima se primjenjuju, pogledajte Guidance from the UK Information Commissioner’s Office (ICO) on individuals’ rights under the General Data Protection Regulation (Smjernice Ureda povjerenika za informacije Ujedinjenog Kraljevstva (ICO) o pravima pojedinaca prema Općoj uredbi o zaštiti podataka).

Ako želite ostvariti neko od navedenih prava:

 • pošaljite e-poštu našem službeniku za zaštitu podataka na dpo@insights.com; i
 • javite nam:
  • koje pravo ili prava želite ostvariti i
  • na koje se informacije odnosi Vaš zahtjev.

Kako bismo očuvali sigurnost Vaših podataka, možda ćemo morati zatražiti dokaz o Vašem identitetu i adresi prije nego što Vam možemo pružiti bilo kakve informacije.

Čuvanje sigurnosti Vaših osobnih podataka

Imamo uvedene odgovarajuće mjere sigurnosti kako bismo spriječili slučajan gubitak osobnih podataka ili nezakoniti pristup ili korištenje.

Također imamo postupke kako postupiti u slučaju da je došlo do moguće povrede sigurnosti podataka. Obavijestit ćemo Vas, kao i mjerodavno regulatorno tijelo, da je došlo do moguće povrede sigurnosti podataka ako smo zakonski obvezni to učiniti.

Kako podnijeti pritužbu

Nadamo se da ćemo uspjeti riješiti ono što Vas brine u vezi korištenja Vaših podataka.

Opća uredba o zaštiti podataka Vam također daje pravo na podnošenje pritužbe nadzornom tijelu, osobito u državi Europske unije (ili Europskog gospodarskog prostora) gdje radite, živite ili gdje je došlo do navodne povrede zakona o zaštiti podataka. Nadzorno tijelo u Ujedinjenom Kraljevstvu je Povjerenik za informacije kojemu se možete obratiti na https://ico.org.uk/concerns ili telefonom: 0303 123 1113. Možete im se obratiti bez obzira na to nalazite li se u Ujedinjenom Kraljevstvu ili ne.

Podaci za kontakt s nadležnim tijelima u Europskom gospodarskom prostoru, Švicarskoj i određenim neeuropskim zemljama (uključujući SAD i Kanadu) nalaze se ovdje

Kako nam se obratiti

Molimo obratite se našem Službeniku za zaštitu podataka poštom, e-poštom ili telefonom na:

dpo@insights.com

Insights Learning & Development Ltd

Terra Nova

3 Explorer Road

Dundee

DD2 1EG

+44 (0)1382 908050

Podaci za kontakt Službenika za zaštitu podataka:

DPO@insights.com

Dopustite nam da pomognemo Vašem poslovanju još danas. Obratite nam se sada pa da krenemo zajedno.

Obratite nam se